Vimmerby avgjorde sent igen

I lördagens fight avgjorde Vimmerby Hockey med 4–3 mot IF Troja-Ljungby då blott 15 sekunder återstod. Idag, när det var dags för den andra drabbningen i semifinalserien, kom 1–0 då 2.45 var kvar att spela och det följdes upp med 2–0 i tom kasse.

– Vi har svarat för två starka prestationer, men ändå inte fått med oss något. Vimmerby har hittat ett sätt att vinna, men det har inte vi och det känns riktigt surt, kommenterade Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Det märktes att det var andra matchen på lika många dagar. Båda lagen värnade om försvarsspelet i första hand och skotten slutade med 2–7 i först akten. 

Det var tillknäppt även i den andra ronden, där Troja åter visade upp ett klockrent försvarsspel i egen zon och höll Vimmerby mestadels på utsidan. Isac Andersson slet sig dock loss en gång men hans skott träffade ribban. Vimmerby tilldömdes också en straff och den tog Carl Sjöberg hand om, men den räddade Eliasson

– Jesper studsade tillbaka efter första matchen och var riktigt bra, berömde Jens.

Den avslutande tredjedelen påminde om de övriga två med tätt försvarsspel och ytterst få klara chanser. Pelle Ström och Jakob Heljemo var framme och testade Eliasson som dock stod emot. Matchen såg ut att gå mot sudden death, men då drygt två minuter återstod klippte Elias Lindgren till och via stolpens hjälp blev det 1–0. Troja lyfte, som brukligt år, ut målvakten och satsade på sex utespelare men då kom 2–0 genom Eddie Levin i tom kasse.

– Vi hade chansen att göra mål i power play, men det fungerade inte som önskat. Det behöver vi slipa till, sade Jens och fortsatte:

– 1–0 kom sent och det var tungt, förstås. Nu tar vi fritt på måndag och laddar om batterierna för att förlänga matchserien. Vi har inte gett upp och med publikens stöd vill vi förlänga matchserien.

Troja är, trots två tappra insatser, i underläge med 0–2 i matchserien mot Vimmerby. Det rödvita gänget är således i brygga inför onsdagens hemmakamp i Ljungby Arena. 

Vinst där är ett måste – annars är säsongen över.

Läs mer hos Ljungby NU.

Matchfakta

Vimmerby–Troja

2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Målen: 1–0 (57.45) Elias Lindgren (Anton Carlsson/Jakob Karlsson), 2–0 (58.58) Eddie Levin (Anton Carlsson) spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar: V 4×2, T 3×2.

Skott: 19–19 (2–7, 8–5, 9–7)

Domare: Jesper Karlsson.

Publik: 1107.

 

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89