Vimmerby avgjorde sent igen

I lördagens fight avgjorde Vimmerby Hockey med 4–3 mot IF Troja-Ljungby då blott 15 sekunder återstod. Idag, när det var dags för den andra drabbningen i semifinalserien, kom 1–0 då 2.45 var kvar att spela och det följdes upp med 2–0 i tom kasse.

– Vi har svarat för två starka prestationer, men ändå inte fått med oss något. Vimmerby har hittat ett sätt att vinna, men det har inte vi och det känns riktigt surt, kommenterade Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Det märktes att det var andra matchen på lika många dagar. Båda lagen värnade om försvarsspelet i första hand och skotten slutade med 2–7 i först akten. 

Det var tillknäppt även i den andra ronden, där Troja åter visade upp ett klockrent försvarsspel i egen zon och höll Vimmerby mestadels på utsidan. Isac Andersson slet sig dock loss en gång men hans skott träffade ribban. Vimmerby tilldömdes också en straff och den tog Carl Sjöberg hand om, men den räddade Eliasson

– Jesper studsade tillbaka efter första matchen och var riktigt bra, berömde Jens.

Den avslutande tredjedelen påminde om de övriga två med tätt försvarsspel och ytterst få klara chanser. Pelle Ström och Jakob Heljemo var framme och testade Eliasson som dock stod emot. Matchen såg ut att gå mot sudden death, men då drygt två minuter återstod klippte Elias Lindgren till och via stolpens hjälp blev det 1–0. Troja lyfte, som brukligt år, ut målvakten och satsade på sex utespelare men då kom 2–0 genom Eddie Levin i tom kasse.

– Vi hade chansen att göra mål i power play, men det fungerade inte som önskat. Det behöver vi slipa till, sade Jens och fortsatte:

– 1–0 kom sent och det var tungt, förstås. Nu tar vi fritt på måndag och laddar om batterierna för att förlänga matchserien. Vi har inte gett upp och med publikens stöd vill vi förlänga matchserien.

Troja är, trots två tappra insatser, i underläge med 0–2 i matchserien mot Vimmerby. Det rödvita gänget är således i brygga inför onsdagens hemmakamp i Ljungby Arena. 

Vinst där är ett måste – annars är säsongen över.

Läs mer hos Ljungby NU.

Matchfakta

Vimmerby–Troja

2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Målen: 1–0 (57.45) Elias Lindgren (Anton Carlsson/Jakob Karlsson), 2–0 (58.58) Eddie Levin (Anton Carlsson) spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar: V 4×2, T 3×2.

Skott: 19–19 (2–7, 8–5, 9–7)

Domare: Jesper Karlsson.

Publik: 1107.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89