Viktiga poäng på spel för Troja

Dramatiken tätnar i Vårettan södra efter onsdagens resultat då IF Troja-Ljungby förlorade samt att de värsta konkurrenterna Borås HC och Alvesta SK tog full pott. Pressen är därför stor på Troja inför fredagens möte mot Borås i Ljungby Arena.

– Det är klart man ligger och grubblar om varför vi förlorade mot Mörrum och försöker göra en analys utifrån det, men det är inget som påverkar nattsömnen, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Gästande BHC har smitit förbi Troja i toppen och övertagit serieledningen efter fem raka trepoängare och målskillnaden 25–9. I december fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker kicken och in kom finske coachen Christer Nylund. En åtgärd som verkligen fått en positiv effekt.

Troja hade sju vinster på åtta matcher och tagit 20 av 21 möjliga poäng. Men mot Mörrums GoIS stoppades segersviten i onsdags efter 1–3, trots att hemmalaget vann skotten med förkrossande 41–11.

– Vi saknade det fysiska spelet och var lite för runda i anfallsspelet även om vi skapade många vassa möjligheter. Men det var en sådan kväll då pucken inte ville gå över linjen.

Känner ni någon press inför matchen med tanke på att ni ligger tre poäng bakom (Troja har dock en match tillgodo)?

– Vi känner ingen press inför den här matchen. Vi siktar bara in oss på att vinna nästa match och vi vill undvika två förluster i följd. Hur det går i andra matcher får andra spekulera om.

Nyförvärvet Atte Karppinen gjorde debut för er. Vad fick du för intryck?

– En rivig spelare med bra spelsinne. Han kommer att bli en tillgång när han blir varm i kläderna.

När det gäller spelartruppen är backen Carl Ernstig tillbaka efter sin axelskada, medan Emil Ekholm är avstängd även den här drabbningen.

– Vi siktar som vanligt på seger, avslutar Jens Gustafsson.

Matchstart i Ljungby Arena är 19.00.

 

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89