Viktiga poäng på spel för Troja

Dramatiken tätnar i Vårettan södra efter onsdagens resultat då IF Troja-Ljungby förlorade samt att de värsta konkurrenterna Borås HC och Alvesta SK tog full pott. Pressen är därför stor på Troja inför fredagens möte mot Borås i Ljungby Arena.

– Det är klart man ligger och grubblar om varför vi förlorade mot Mörrum och försöker göra en analys utifrån det, men det är inget som påverkar nattsömnen, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Gästande BHC har smitit förbi Troja i toppen och övertagit serieledningen efter fem raka trepoängare och målskillnaden 25–9. I december fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker kicken och in kom finske coachen Christer Nylund. En åtgärd som verkligen fått en positiv effekt.

Troja hade sju vinster på åtta matcher och tagit 20 av 21 möjliga poäng. Men mot Mörrums GoIS stoppades segersviten i onsdags efter 1–3, trots att hemmalaget vann skotten med förkrossande 41–11.

– Vi saknade det fysiska spelet och var lite för runda i anfallsspelet även om vi skapade många vassa möjligheter. Men det var en sådan kväll då pucken inte ville gå över linjen.

Känner ni någon press inför matchen med tanke på att ni ligger tre poäng bakom (Troja har dock en match tillgodo)?

– Vi känner ingen press inför den här matchen. Vi siktar bara in oss på att vinna nästa match och vi vill undvika två förluster i följd. Hur det går i andra matcher får andra spekulera om.

Nyförvärvet Atte Karppinen gjorde debut för er. Vad fick du för intryck?

– En rivig spelare med bra spelsinne. Han kommer att bli en tillgång när han blir varm i kläderna.

När det gäller spelartruppen är backen Carl Ernstig tillbaka efter sin axelskada, medan Emil Ekholm är avstängd även den här drabbningen.

– Vi siktar som vanligt på seger, avslutar Jens Gustafsson.

Matchstart i Ljungby Arena är 19.00.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89