Veckans travtips

Framöver kommer det bjudas på travtips på Ljungbykanalen. Magnus Blom ska syna varje V75-omgång på lördagar (och även extraomgångar) där det blir ett spikförslag samt ett drag som höjer utdelningen. 

Den här helgen avgörs V75 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

 

V75-spiken

Lopp 8, V75-4: 6) Future Sox (Carl Philip Lindblom)

I lärlingsloppet väljer jag att ta ställning för hemmahästen Future Sox som tränas av Jörgen S Eriksson, trots att hon inte vunnit lopp på drygt ett halvår. Men hon har stångats mot tufft motstånd och ofta från svåra lägen. Den här gången ser uppgiften tilltalande ut. Hpn har springspår (extra anlopp), är startsnabb, har en vass kusk i vagnen och är anmäld brfota runt om. Hon avslutade visslande som tvåa senast på Bergsåker där hon knallade 11,5/s.700 i tredjespår och svarade riktigt bra då det norska huvudlaget drogs in på upploppet. Hela vägen, Calle!

V75-draget

Lopp 9, V75-5: 1) Mud Hill (Adrian Kolgjini)

Thomas Dalborg från Axevalla tränar fyraåringen och skulle även kört i loppet, men det har blivit kuskbyte till Adrian Kolgjini. Formen är på topp hos valacken som var totalts överlägsen från ledningen för fyra starter sedan. Näst senast satt han fast i ett derbykval och såg axig ut och följde upp den insatsen med en andraplats. Innerspår är vanskligt men skulle han svara upp ledningen pinnar han en 1.11-tid, kanske bättre, och det ska räcka långt. Till under tio procent känns han som ett måste på kupongen.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!