Väntan är äntligen över – nu är det dags att spela om poäng

Äntligen är det dags för nedsläpp i HockeyEttan södra och i IF Troja-Ljungbys fall innebär det derby direkt då grannen Halmstad Hammers kommer på besök till Ljungby Arena. En match som kommer att locka en hel del folk då värdklubben satsat hårt på arrangemanget.

– Jättekul att det drar igång igen och det känns som klubbchefen Christopher Moberg har jobbat dygnet runt för att ro i land det här projektet. Det lär bli mycket folk och en härlig inramning. Nu hoppas jag också att Ljungbypubliken ställer upp och visar att de vill stötta klubben i den här femårsplanen som vi lagt upp, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Publiken kommer dock inte få se Troja spela i sina nya matchtröjor. Det har det nämligen varit strul med leveransen från Tjeckien och de hinner helt enkelt inte fram i tid. Därför kommer Troja att spela i sitt gamla matchställ.

– Ett litet problem i sammanhanget. Alla spelare kommer inte ha sitt rätta nummer, men det är överkomligt. Men vi hoppas att vi har dem på plats till onsdag i nästa vecka då vi ska möta Alvesta. 

Ett större problem kan däremot gästande Halmstad bli att besegra. Västkustgänget har fått kapa rejält i spelarbudgeten inför den här säsongen, men kan ändå ställa ett slagkraftigt lag på isen. Backklippan Alexander Edström är opererad, men har bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. När lagen nyligen möttes i en träningsmatch vann Troja med 3–2 efter straffar.

– De spelade väldigt defensivt förra säsongen med en bra struktur men utvecklade det offensiva spelet efterhand under säsongen. Vi var utspelat de första tio minuterna då de satte hög press på oss så vi får räkna med att det blir en fartfylld tillställning.

Hur står det då till med Troja? Jodå, de har haft en försäsong som gått upp och ned där vissa bitar varit bra medan det finns mer att ta av i andra delar av spelet.

– Vi gör ett omtag och har ett betydligt yngre lag än förra året. Truppen innehåller många lovande spelare inför framtiden, men de saknar erfarenheten från spel på division 1-nivå som många andra lag har. Men jag tycker vi ligger väl framme i spelet och känns redo för seriestart.

Vad får vi se av Troja ute på isen?

– Att defensiven sitter. Den har svajat under försäsongen där vi släppt till alldeles för mycket över hela banan. Offensivt har vi många skickliga spelare men det gäller att vi spelar med rätt balans. Även i special teams har vi många kreativa spelare och där har vi gjort betydligt fler mål på försäsongen än förra året där vi har två riktigt starka enheter att ställa på isen.

När det gäller spelartruppen är Kevin Engvall avstängd. I övrigt är alla tillgängliga för spel, vilket innebär att William Romfors är tillbaka igen efter sin skada på armen som kostade fyra stygn. Målet kommer att vaktas av Jesper Eliasson.

– Det kommer att bli en tuff match, men vi är redo för att börja spela om poäng. Nu kör vi, hälsar Jens Gustafsson.

Pucken i Ljungby Arena släpps 19.00.

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Just nu

Kvällsmixen

Skön musik att somna till
access_time22:15 - 00:00

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89