Väntan är äntligen över – nu är det dags att spela om poäng

Äntligen är det dags för nedsläpp i HockeyEttan södra och i IF Troja-Ljungbys fall innebär det derby direkt då grannen Halmstad Hammers kommer på besök till Ljungby Arena. En match som kommer att locka en hel del folk då värdklubben satsat hårt på arrangemanget.

– Jättekul att det drar igång igen och det känns som klubbchefen Christopher Moberg har jobbat dygnet runt för att ro i land det här projektet. Det lär bli mycket folk och en härlig inramning. Nu hoppas jag också att Ljungbypubliken ställer upp och visar att de vill stötta klubben i den här femårsplanen som vi lagt upp, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Publiken kommer dock inte få se Troja spela i sina nya matchtröjor. Det har det nämligen varit strul med leveransen från Tjeckien och de hinner helt enkelt inte fram i tid. Därför kommer Troja att spela i sitt gamla matchställ.

– Ett litet problem i sammanhanget. Alla spelare kommer inte ha sitt rätta nummer, men det är överkomligt. Men vi hoppas att vi har dem på plats till onsdag i nästa vecka då vi ska möta Alvesta. 

Ett större problem kan däremot gästande Halmstad bli att besegra. Västkustgänget har fått kapa rejält i spelarbudgeten inför den här säsongen, men kan ändå ställa ett slagkraftigt lag på isen. Backklippan Alexander Edström är opererad, men har bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. När lagen nyligen möttes i en träningsmatch vann Troja med 3–2 efter straffar.

– De spelade väldigt defensivt förra säsongen med en bra struktur men utvecklade det offensiva spelet efterhand under säsongen. Vi var utspelat de första tio minuterna då de satte hög press på oss så vi får räkna med att det blir en fartfylld tillställning.

Hur står det då till med Troja? Jodå, de har haft en försäsong som gått upp och ned där vissa bitar varit bra medan det finns mer att ta av i andra delar av spelet.

– Vi gör ett omtag och har ett betydligt yngre lag än förra året. Truppen innehåller många lovande spelare inför framtiden, men de saknar erfarenheten från spel på division 1-nivå som många andra lag har. Men jag tycker vi ligger väl framme i spelet och känns redo för seriestart.

Vad får vi se av Troja ute på isen?

– Att defensiven sitter. Den har svajat under försäsongen där vi släppt till alldeles för mycket över hela banan. Offensivt har vi många skickliga spelare men det gäller att vi spelar med rätt balans. Även i special teams har vi många kreativa spelare och där har vi gjort betydligt fler mål på försäsongen än förra året där vi har två riktigt starka enheter att ställa på isen.

När det gäller spelartruppen är Kevin Engvall avstängd. I övrigt är alla tillgängliga för spel, vilket innebär att William Romfors är tillbaka igen efter sin skada på armen som kostade fyra stygn. Målet kommer att vaktas av Jesper Eliasson.

– Det kommer att bli en tuff match, men vi är redo för att börja spela om poäng. Nu kör vi, hälsar Jens Gustafsson.

Pucken i Ljungby Arena släpps 19.00.

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

sport

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

Den 20 oktober föll IF Troja-Ljungby borta mot Vimmerby HC med 0–5 i Hockeyettan södra. När lagen möttes i Ljungby Arena under fredagskvällen blev Troja åter mållöst efter siffrorna 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) och därmed är det fortfarande oerhört tufft att nå allettan.Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. en här gången räckte det med ett mål för Vimmerby för att åka hem […]

Veckans travtips

sport

Veckans travtips

Kaffe kaka - tredje raka. V75-spiken Four Guys Dream fick, som jag skrev i analysen, överta ledningen på första långsidan. Favoriten Kentucky River anslöt utvändigt 1300 meter kvar, men kunde aldrig gå i närkamp. När Stefan Persson begärde lite av sjuåringen stack han enkelt undan. Fler V75-segrar väntar i vinter. Han var streckad på 31 procent och delade ut 3,28 i vinnarodds. Det var tredje raka V75-spiken som satt. V75-draget Klondyke River […]

Sista chansen för Troja

sport

Sista chansen för Troja

Med tre omgångar kvar att spela av Hockeyettan södra är möjligheterna att nå allettan för IF Troja-Ljungby väldigt små. Närmast på schemat väntar Vimmerby HC under fredagskvällen i Ljungby Arena vilket känns som sista chansen att försöka nå allettan. – Vi ska försöka vända på den negativa trenden och det är sista chansen vi har en chans att vinna mot ett topp 5-lag och den ska vi försöka ta, säger […]

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

sport

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

IF Troja-Ljungby missar med all sannolikhet allettan efter ännu en hemmaförlust då tabelltvåan Kristianstads IK gästade Ljungby Arena. Matchen slutade 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) inför ögonen på 1131 vittnen.Säsongen 2005/06 slutade Troja fyra i division 1 F. Årets gäng ligger sexa med tre omgångar kvar och det är en ännu sämre notering. Hoppet om allettan fanns om det skulle bli seger mot KIK, men gästerna drog det längsta strået och […]

Grinigt när Troja tränade

sport

Grinigt när Troja tränade

Blott fyra omgångar  återstår av Hockeyettan södra och för sjätteplacerade IF Troja-Ljungby är läget minst sagt prekärt då de har fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. På onsdag kommer Kristianstads IK på besök till Ljungby Arena.– Vi ska fortsätta spela som vi avslutade matchen i Karlskrona i lördags. Då släppte vi handbromsen och vågade gå i presspelet. Gör vi det […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!