V75 spiken och draget

Framöver kommer det bjudas på travtips på Ljungbykanalen. Magnus Blom ska syna varje V75-omgång på lördagar (och även extraomgångar) där det blir ett spikförslag samt ett drag som höjer utdelningen. 

Den här helgen avgörs V75 i Bollnäs och omgången ser knepig ut på förhand.

Bollnäs 9/9

V75-spiken

Lopp 9, V75-5: 6 Keep Gamble (Magnus A Djuse)

Fyraåringen, som tränas av Timo Nurmos, har tagit fem segrar på nio starter och är på väg upp genom klasserna. Näst senast vann han en final på Åby på ett övertygande sätt från ledningen. Provade derbykvalen senast men galopperade då direkt bakom bilen från bricka ett. Härifrån lär vasse Magnus A Djuse, som vinner lopp i parti och minut för dagen, köra offensivt mot ledningen och det ser ut som en vettig segerchans. Streckprocenten får dock inte skena iväg utan stanna runt 50 procent.

V75-draget

Lopp 8, V75-4: 6) Björli Frida (Rikard N Skoglund)

I kallblodsloppet har jag hittat en formstark luring från springspår. Det åttaåriga stoet hade två raka triumfer innan hon startgalopperade senast – och även i slutsvängen – men visade toppfart för klassen med runt 22,5/1900 meter. Visserligen ska man inte övervärdera tider efter galopper, men håller hon sig i skinnet får konkurrenterna hålla i hatten. Åtta procent smakar mumma.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!