Uddlöst Ljungby föll i derbyt mot Lagan

Lagans AIK slåss för att undvika negativt kval i division 4 Småland Sydvästra medan storebror Ljungby IF kämpar för att nå positivt kval. När lagen drabbade samman på Ringvallen på söndagseftermiddagen var det Lagan som hade den hetaste viljan och vann rättvist med 3–0 (2–0).

Det syntes redan i matchupptakten att LAIK var på hugget. De var etta på bollarna och tog för sig i närkamperna samtidigt som LIF spelade alldeles för långsamt.

Lagan tog också ledningen med 1–0 efter en hörna där Enis Dzonlic hoppade högst och knoppade in ledningsmålet bakom Elias Gunnarsson i LIF-målet.

Därefter jämnade spelet ut sig. LIF kom starkt i slutet och var ytterst nära en kvittering men misslyckades med avsluten. Istället blev det 2–0 til hemmalaget. Gunnarsson slarvade med ett uppspel som hamnade rakt på fötterna op en hemmaspelare som i sin tur spelade bollen vidare till William Svensson som satte bollen i nät i det övergivna målet.

I början av andra halvlek skapade Lagan tryck mot LIF och Noel Sunjic fick på ett bra skott som Teodor Dobrijevic nickade undan på mållinjen.

LIF provade att byta spelare och flyttade även om i positionerna men de skapade inget tryck mot LAIK.

Med några minuter kvar att spela spikades slutresultatet till 3–0 genom Theo Eriksson.

En seger som gör att Lagan krympte avståndet till Grimslöv/Västra Torsås och Alvesta United med fyra omgångar kvar att spel.

För LIF, som uppträdde oerhört uddlöst med tanke på matchens betydelse, innebär det att de fortfarande har chansen att nå en kvalplats. Men två raka förluster är illavarslande inför mötet mot tabelltvåan Rejban på fredag.

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89