Uddlöst Ljungby föll i derbyt mot Lagan

Lagans AIK slåss för att undvika negativt kval i division 4 Småland Sydvästra medan storebror Ljungby IF kämpar för att nå positivt kval. När lagen drabbade samman på Ringvallen på söndagseftermiddagen var det Lagan som hade den hetaste viljan och vann rättvist med 3–0 (2–0).

Det syntes redan i matchupptakten att LAIK var på hugget. De var etta på bollarna och tog för sig i närkamperna samtidigt som LIF spelade alldeles för långsamt.

Lagan tog också ledningen med 1–0 efter en hörna där Enis Dzonlic hoppade högst och knoppade in ledningsmålet bakom Elias Gunnarsson i LIF-målet.

Därefter jämnade spelet ut sig. LIF kom starkt i slutet och var ytterst nära en kvittering men misslyckades med avsluten. Istället blev det 2–0 til hemmalaget. Gunnarsson slarvade med ett uppspel som hamnade rakt på fötterna op en hemmaspelare som i sin tur spelade bollen vidare till William Svensson som satte bollen i nät i det övergivna målet.

I början av andra halvlek skapade Lagan tryck mot LIF och Noel Sunjic fick på ett bra skott som Teodor Dobrijevic nickade undan på mållinjen.

LIF provade att byta spelare och flyttade även om i positionerna men de skapade inget tryck mot LAIK.

Med några minuter kvar att spela spikades slutresultatet till 3–0 genom Theo Eriksson.

En seger som gör att Lagan krympte avståndet till Grimslöv/Västra Torsås och Alvesta United med fyra omgångar kvar att spel.

För LIF, som uppträdde oerhört uddlöst med tanke på matchens betydelse, innebär det att de fortfarande har chansen att nå en kvalplats. Men två raka förluster är illavarslande inför mötet mot tabelltvåan Rejban på fredag.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!