Uddlöst Ljungby föll i derbyt mot Lagan

Lagans AIK slåss för att undvika negativt kval i division 4 Småland Sydvästra medan storebror Ljungby IF kämpar för att nå positivt kval. När lagen drabbade samman på Ringvallen på söndagseftermiddagen var det Lagan som hade den hetaste viljan och vann rättvist med 3–0 (2–0).

Det syntes redan i matchupptakten att LAIK var på hugget. De var etta på bollarna och tog för sig i närkamperna samtidigt som LIF spelade alldeles för långsamt.

Lagan tog också ledningen med 1–0 efter en hörna där Enis Dzonlic hoppade högst och knoppade in ledningsmålet bakom Elias Gunnarsson i LIF-målet.

Därefter jämnade spelet ut sig. LIF kom starkt i slutet och var ytterst nära en kvittering men misslyckades med avsluten. Istället blev det 2–0 til hemmalaget. Gunnarsson slarvade med ett uppspel som hamnade rakt på fötterna op en hemmaspelare som i sin tur spelade bollen vidare till William Svensson som satte bollen i nät i det övergivna målet.

I början av andra halvlek skapade Lagan tryck mot LIF och Noel Sunjic fick på ett bra skott som Teodor Dobrijevic nickade undan på mållinjen.

LIF provade att byta spelare och flyttade även om i positionerna men de skapade inget tryck mot LAIK.

Med några minuter kvar att spela spikades slutresultatet till 3–0 genom Theo Eriksson.

En seger som gör att Lagan krympte avståndet till Grimslöv/Västra Torsås och Alvesta United med fyra omgångar kvar att spel.

För LIF, som uppträdde oerhört uddlöst med tanke på matchens betydelse, innebär det att de fortfarande har chansen att nå en kvalplats. Men två raka förluster är illavarslande inför mötet mot tabelltvåan Rejban på fredag.

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89