TV: Tvåmålsskytten Oscar Nordin efter triumfen mot Borås.

I onsdags utdelades knappt en tackling av Trojaspelarna när Mörrum gästade Ljungby Arena. Det var också en stor anledning till att det blev förlust med 1–3 och att trycket ökade på det rödvita manskapet inför mötet mot serieledande Borås på fredagskvällen.

Trojatränaren Jens Gustafsson efterlyste därför att hans adepter skulle agera betydligt aggressivare. Och han fick rätt.

Redan efter fem minuter hade det delats ut fler tacklingar än på matchen som spelades 48 timmar tidigare. Men Borås stod emot i det fysiska spelet och det var en härlig batalj att se från pressläktaren.

Troja tryckte på hårt i första ronden och skapade flera bra tillfällen. Den allra främsta hade Kalle Bartholdsson mot öppet mål, men han dröjde på tok för länge med skottet så att Konstantin Barulin hann täcka. 

BHC å sin sida vaskade bara fram en farlig framstöt genom Philip Svensson, men Jesper Eliasson var snabb i sidledsförflyttningen och räddade. Perioden såg ut att bli mållös, men med bara tolv sekunder kvar gav nyförvärvet Atte Karppinen hemmalaget ledningen med 1–0. Att det var just en finne som nätade var kanske inte så konstigt, men lite överraskande, då Troja endast hade en på laguppställningen mot gästernas åtta spelare – samt även en blåvit coach.

Om Troja avslutade första perioden på bästa sätt fick de även en smakstart i rond 2 då Oscar Nordin skar in från kanten och elegant hängde upp 2–0 i krysset med en backhand bakom Barulin.

Den 39-årige ryske veterankeepern hamnade sedan i huvudrollen. Först åkte han ut två minuter för en tripping och kort senare fyra minuter för roughing och protest. Och Troja utnyttjade sitt pp-övertag då backen Calle Ehrnberg dundrade in 3–0. Därefter blev det lite grinigt ute på isen och utvisningarna haglade tätt. Calle Wäng och August Hummer hade utsökta lägen att öka på hemmaledningen men 3–0 stod sig perioden ut.

I den avslutande tredjedelen inledde BHC med spel i numerärt överläge. Ett läge gästerna tog tillvara på då Matias Sointu reducerade till 3–1 och gav nerv åt matchen. En nerv som blev än mer påtaglig då gästerna kröp närmare i målprotokollet då Elias Elomaa forcerade in 3–2 med drygt 13 minuter kvar.

Resterande matchtid blev en gastkramning för hemmafansen då Troja blev ängsligt och lät BHC ta över taktpinnen. Med 1.49 tog BHC ut målvakten och satsade på sex utespelare och pucken dansade på mållinjen hos Jesper Eliasson. Troja fick lite andrum i slutminuten då Matias Sointu drog på sig en tvåa med 39 sekunder kvar. Och i öppen kasse spikade Oscar Nordin hemmasegern till 4–2 i tom kasse.

Segern var oerhört viktig för Troja i jakten på förstaplatsen då de smet förbi Borås och återtog serieledningen. Båda lagen står på 32 poäng, men då har Troja en match mindre spelad. På papperet har Troja kvar att möta de fem lagen på undre halvan och det ser vid en första anblick riktigt ljust ut, men jobbet ska göras också på isen.

Efter segern ekade segermelodin “Cheerio” i Ljungby Arena.

Det var länge sedan den kändes så skön för fansen, spelarna och ledarna.

Matchfakta

Troja–Borås

4–2 (1–0, 2–0, 1–2)

Målen: 1–0 (19.48) Atte Karppinen (utan ass), 2–0 (21.05) Oscar Nordin (utan ass), 3–0 (32.56) Calle Ehrnberg (Kalle Bartholdsson/Atte Karppinen) spel fem mot fyra, 3–1 (41.02) Mattias Sointu (Henrik Eriksson/Jaako Haarti) spel fem mot fyra, 3–2 (46.27) Elias Elomaa (utan ass), 4–2 (59.57) Oscar Nordin (Jonathan Wikström) spel fme mot sex i tom kasse.

Utvisningar: T 6×2, B 9×2.

Skott: 34–28 (16–7, 10–8, 8–13)

Domare: Alexander Brännlund.

Publik: 1112.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89