TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna.

Gå ut och bara köra på.

En möjlighet att göra något positivt.

Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för.

Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra var det betydligt bättre rörlighet, men gästernas målvakt Andreas Bosson ställdes aldrig på några större prov. Istället var det värmlänningarnas Nils Rydholm som hade den bästa chansen via ett friläge, men skottet styrdes upp i skyddsnätet.

I Ljungby Arena var det däremot skånske artisten Hasse Anderssons ljuva stämma och låten “Guld och gröna skogar” som ekade ur högtalarna i början av andra ronden. Låttiteln var inte direkt passande – trots att det är Melodifestivaltider – med tanke på hur det såg ut på isen. Men det gav effekt. För strax efteråt skickade poängstarke backen Dennis Fröland in 1–0 bakom Bosson.

Ett mål som stod till slutet av perioden då Axel Håkansson fick ett friläge då FIF-backen Felix Söderlund drattade omkull i egen zon. Och sonen till förre skyttekungen samt klubb-och sportchefen Daniel (med samma efternamn) prickade elegant in 2–0 och visade att han inte vansläktas.

I början av tredje ronden hade Troja flera möjligheter att punktera tillställningen men missade grovt. Istället missade Daniel “Trucken” Karlsson Thörnros ett uppspel så pucken hamnade hos Victor Stark, som fri med Jesper Eliasson elegant reducerade till 2–1 med tio minuter kvar att spela.

Svettdropparna i hemmalägret ökade med 1.53 återstod då Forshaga lyfte ut målvakten och satsade på sex utespelare. FIF försökte, men Troja klarade stormen och skickade in 3–1 i tom kasse genom Mattias Persson.

Troja infriade målsättningen och vann Vårettan södra.

Nu väntar kvartsfinal, med start den 5 mars och där valen kommer att ske två dagar innan.

Har Troja något att hämta där?

Med den här veckan som måttstock blir det ett rungande nej. Därtill har de agerat alldeles för ängsligt.

I ett play off är det ohållbart. Där måste Troja höja sig flera snäpp. Annars blir det en snabb sorti.

Samtidigt ska man komma ihåg att lagen som återstår den här säsongen verkar otroligt jämna där inget lag hittills har stuckit ut.

Sedan återstår den viktigaste frågan av dem alla: Vilket lag kommer att välja Troja?

Det, om något, borde vara tändvätska för det rödvita gänget från Ljungby.

 

Matchfakta

Troja–Forshaga

3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Målen: 1–0 (22.12) Dennis Fröland (William Romfors/Mattias Persson), 2–0 (36.19) Axel Håkansson (Kalle Bartholdsson/Jonathan Wikström), 2–1 (49.49) Victor Stark (utan ass), 3–1 (59.57) Mattias Persson (Dennis Fröland/William Romfors)

Utvisningar: T inga, F 4×2.

Skott: 43–20 (14–3, 13–8,16–9)

Domare: Christoffer Palmqvist.

Publik: 872.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89