TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna.

Gå ut och bara köra på.

En möjlighet att göra något positivt.

Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för.

Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra var det betydligt bättre rörlighet, men gästernas målvakt Andreas Bosson ställdes aldrig på några större prov. Istället var det värmlänningarnas Nils Rydholm som hade den bästa chansen via ett friläge, men skottet styrdes upp i skyddsnätet.

I Ljungby Arena var det däremot skånske artisten Hasse Anderssons ljuva stämma och låten “Guld och gröna skogar” som ekade ur högtalarna i början av andra ronden. Låttiteln var inte direkt passande – trots att det är Melodifestivaltider – med tanke på hur det såg ut på isen. Men det gav effekt. För strax efteråt skickade poängstarke backen Dennis Fröland in 1–0 bakom Bosson.

Ett mål som stod till slutet av perioden då Axel Håkansson fick ett friläge då FIF-backen Felix Söderlund drattade omkull i egen zon. Och sonen till förre skyttekungen samt klubb-och sportchefen Daniel (med samma efternamn) prickade elegant in 2–0 och visade att han inte vansläktas.

I början av tredje ronden hade Troja flera möjligheter att punktera tillställningen men missade grovt. Istället missade Daniel “Trucken” Karlsson Thörnros ett uppspel så pucken hamnade hos Victor Stark, som fri med Jesper Eliasson elegant reducerade till 2–1 med tio minuter kvar att spela.

Svettdropparna i hemmalägret ökade med 1.53 återstod då Forshaga lyfte ut målvakten och satsade på sex utespelare. FIF försökte, men Troja klarade stormen och skickade in 3–1 i tom kasse genom Mattias Persson.

Troja infriade målsättningen och vann Vårettan södra.

Nu väntar kvartsfinal, med start den 5 mars och där valen kommer att ske två dagar innan.

Har Troja något att hämta där?

Med den här veckan som måttstock blir det ett rungande nej. Därtill har de agerat alldeles för ängsligt.

I ett play off är det ohållbart. Där måste Troja höja sig flera snäpp. Annars blir det en snabb sorti.

Samtidigt ska man komma ihåg att lagen som återstår den här säsongen verkar otroligt jämna där inget lag hittills har stuckit ut.

Sedan återstår den viktigaste frågan av dem alla: Vilket lag kommer att välja Troja?

Det, om något, borde vara tändvätska för det rödvita gänget från Ljungby.

 

Matchfakta

Troja–Forshaga

3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Målen: 1–0 (22.12) Dennis Fröland (William Romfors/Mattias Persson), 2–0 (36.19) Axel Håkansson (Kalle Bartholdsson/Jonathan Wikström), 2–1 (49.49) Victor Stark (utan ass), 3–1 (59.57) Mattias Persson (Dennis Fröland/William Romfors)

Utvisningar: T inga, F 4×2.

Skott: 43–20 (14–3, 13–8,16–9)

Domare: Christoffer Palmqvist.

Publik: 872.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89