TV: Recension ”BETTYSAGORNA”

Den 27 december hade Teater16 premiär på sin senaste teateruppsättning, Bettysagorna. Kultrucentralen och Ljungbykanalens Björn Gullander var på plats och såg föreställningen.

Det är med stor förväntan man beger sig till premiären på Lokal 16 på Helsingborgsvägen för att se en teateruppsättning som beskrivits som en drömsk dramakomedi om den moderna storstadskarriäristen Betty, som med stort ego söker en väg genom sin tumultartade vardag.

Pjäsen, som skrivits av Åsa Lindholm och passar för unga skådespelare, är en allvarlig och farsartad komedi som regisserats av Edina Bekteshi.

Förväntan infrias; föreställningen fick premiärpubliken i mental gungning med tvära kast mellan skratt och gråt. Pjäsens budskap berör mig kraftfullt och gapskratten stockar sig i halsen. Underhållning på hög nivå med angeläget budskap.

Edina Bekteshi har tagit på sig en svår uppgift att knyta samman de tvära kasten i pjäsen till en homogen helhet. Hon gör det med känslig regi och har fått den stora Teater16-ensemblen att fylla de många rollerna med stor lyskraft.

Det är fantastiskt att Teater16 i Ljungby har lyckats samla så många unga skådespelartalanger i en teatergrupp som utvecklats till professionell nivå. Föreställningens scenografi, kostym. ljus och musik är finurligt uttrycksfull och bidrar starkt till den känslomässigt engagerande upplevelsen.

Ljungbys teaterpublik har en häftig och underbar teaterupplevelse att se fram emot; fyra föreställningar ges i januari!

Text och film: Björn Gullander

Manus: Åsa Lindholm.

Regi: Edina Bekteshi.

I rollerna: Agnes Bjuhr, Amela Jujic, Elias Kowalski, Elina Henriksson, Jakob Elofsson, Jonathan Johansson, Klara Andersson, Meja Johansson, Oscar Harley Thorstensson

Musik & ljud: Edwin KlaessonLjus: Jonathan Johansson

Teknik: Felicia Bernlind

Scenografi: Agnes Bjuhr, Edina Bekteshi, Edwin Klaesson, Elina Henriksson, Klara Andersson, Oscar Harley Thorstensson

Föreställningar: fr 12 januari, må 15 januari, fr 19 januari och lö 20 januari

Biljetter

partners

annonser

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89