Trojatränaren om inlägget från Alvesta SK på Facebook

På fredagskvällen är det derbyt mot stort D i Vårettan södra. Alvesta SK tar nämligen emot grannen IF Troja-Ljungby i Virdavallens ishall som tar in 1200 åskådare och lär bli full till bristningsgränsen.

– Det ska bli riktigt roligt. Det ju trean mot ettan och kul att spela matcher som gäller lite, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

I början av veckan lade Alvesta ut följande på sin facebooksida, som gjort att det matchen blivit en snackis:

Alvesta SKs inlägg på Facebook

Trojatränaren tar emellertid inlägget med ro.

– Lite kul, faktiskt. De ringde mig i höstas och det förvånade mig då det var deras hemmamatch. Då trodde jag kanske det skulle komma tusen åskådare till Vida Arena och det skulle bli ganska tomt. Då tyckte jag de kunde spela hemma i Virdavallens ishall istället och det hade varit smockfullt med folk. Nu blev det ju succé i Vida Arena då det kom 3676 åskådare och det blev ju fantastiskt bra.

– Alvesta är ett bra lag som spelar ganska snarlikt som oss. Som nykomling har de agerat konsekvent efter sitt spelsätt och de lärde sig säkert mycket under hösten. De är välcoachade av Björn Karlsson som lagt upp en bra struktur, så jag är inte förvånad att det gått bra för dem om jag ska vara ärlig.

Troja har klar plusstatistik mot Alvesta och har vunnit samtliga tre möten under säsongen med totalt 15–2 (6–1, 4–1 och 5–0).

– Den senaste segermatchen är vår bästa mot dem, då vi knappt släppte till någon målchans. I de två tidigare kunde det lite hur som helst eftersom de skapade många omställningslägen men inte fick utdelning. 

När det gäller spelartruppen saknades kaptenen Carl-Johan Sjögren och rutinerade Mattias Persson på torsdagens träning.

– Men jag hoppas att båda spelar i morgon. Annars har vi duktiga juniorer att stoppa in. Klart är också att lånet Fabian Hellström kommer att tillhöra Växjö Lakers resten av säsongen.

Känslan inför derbydrabbningen mot Alvesta?

– Det ska bli enormt kul med mycket folk på läktarna och känslor både på och utanför isen då det handlar om en halv seriefinal. Vi går som alltid för vinst, slutar Jens Gustafsson.

Matchen börjar 19.00 i Virdavallens ishall.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89