Trojatränaren om inlägget från Alvesta SK på Facebook

På fredagskvällen är det derbyt mot stort D i Vårettan södra. Alvesta SK tar nämligen emot grannen IF Troja-Ljungby i Virdavallens ishall som tar in 1200 åskådare och lär bli full till bristningsgränsen.

– Det ska bli riktigt roligt. Det ju trean mot ettan och kul att spela matcher som gäller lite, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

I början av veckan lade Alvesta ut följande på sin facebooksida, som gjort att det matchen blivit en snackis:

Alvesta SKs inlägg på Facebook

Trojatränaren tar emellertid inlägget med ro.

– Lite kul, faktiskt. De ringde mig i höstas och det förvånade mig då det var deras hemmamatch. Då trodde jag kanske det skulle komma tusen åskådare till Vida Arena och det skulle bli ganska tomt. Då tyckte jag de kunde spela hemma i Virdavallens ishall istället och det hade varit smockfullt med folk. Nu blev det ju succé i Vida Arena då det kom 3676 åskådare och det blev ju fantastiskt bra.

– Alvesta är ett bra lag som spelar ganska snarlikt som oss. Som nykomling har de agerat konsekvent efter sitt spelsätt och de lärde sig säkert mycket under hösten. De är välcoachade av Björn Karlsson som lagt upp en bra struktur, så jag är inte förvånad att det gått bra för dem om jag ska vara ärlig.

Troja har klar plusstatistik mot Alvesta och har vunnit samtliga tre möten under säsongen med totalt 15–2 (6–1, 4–1 och 5–0).

– Den senaste segermatchen är vår bästa mot dem, då vi knappt släppte till någon målchans. I de två tidigare kunde det lite hur som helst eftersom de skapade många omställningslägen men inte fick utdelning. 

När det gäller spelartruppen saknades kaptenen Carl-Johan Sjögren och rutinerade Mattias Persson på torsdagens träning.

– Men jag hoppas att båda spelar i morgon. Annars har vi duktiga juniorer att stoppa in. Klart är också att lånet Fabian Hellström kommer att tillhöra Växjö Lakers resten av säsongen.

Känslan inför derbydrabbningen mot Alvesta?

– Det ska bli enormt kul med mycket folk på läktarna och känslor både på och utanför isen då det handlar om en halv seriefinal. Vi går som alltid för vinst, slutar Jens Gustafsson.

Matchen börjar 19.00 i Virdavallens ishall.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89