Trojas hemmamatch mot Tyringe skjuts upp

I slutet av juni förra stängdes Ljungby Arena då det hade uppstått en läcka med vätskefylld ammoniak. Nu har det inträffat igen och det innebär att lördagens A-lagsmatch mellan Troja-Tyringe skjuts upp.

Så här skriver klubben på sin hemsida om händelsen:

“Under torsdagskvällen uppmärksammades en mindre läcka av ammoniakgas i ett avgränsat utrymme. Det är låga värden som är ofarliga och åtgärder har vidtagits. Som en ren säkerhetsåtgärd begränsas mängden publik.

Det är låga värden som har uppmätts. Det är inte farligt att vara i arenan men i nuläget anses det inte lämpligt att ta in en större publik. Det är en ren säkerhetsåtgärd för att minimera riskerna om något skulle förvärras.

Ventilation av det drabbade utrymmet påbörjades i torsdags och pågår. Det är ett mindre slutet utrymme och gasen kommer inte ut i arenarummet.

Verksamheten i arenan fortsätter precis som vanligt, men med en tillfällig begränsning av publik från och med idag, den 2 februari. Max 150 personer i publiken tillåts i A-hallen tills vidare. Samma gäller i B-hallen.

Räddningstjänsten kommer nu att mäta och kontrollera gashalten löpande tills vidare. De följer upp att det hålls inom vissa värden. Skulle det förvärras kommer andra åtgärder vidtas.

På måndag kommer åtgärderna att följas upp och först då vet vi vad som blir nästa steg”.

Till följd av händelsen har klubben beslutat att skjuta upp morgondagens hemmamatch mot Tyringe i Vårettan södra. Nytt datum kommer inom kort.

Övriga matcher i helgen, bland annat damernas matcher mot Malmö respektive Rögle, kommer genomföras som planerat eftersom publikbegränsningen inte påverkas i samma utsträckning som herrarnas.

 

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Just nu

Kvällsmixen

Skön musik att somna till
access_time22:15 - 00:00

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89