Trojas hemmamatch mot Tyringe skjuts upp

I slutet av juni förra stängdes Ljungby Arena då det hade uppstått en läcka med vätskefylld ammoniak. Nu har det inträffat igen och det innebär att lördagens A-lagsmatch mellan Troja-Tyringe skjuts upp.

Så här skriver klubben på sin hemsida om händelsen:

“Under torsdagskvällen uppmärksammades en mindre läcka av ammoniakgas i ett avgränsat utrymme. Det är låga värden som är ofarliga och åtgärder har vidtagits. Som en ren säkerhetsåtgärd begränsas mängden publik.

Det är låga värden som har uppmätts. Det är inte farligt att vara i arenan men i nuläget anses det inte lämpligt att ta in en större publik. Det är en ren säkerhetsåtgärd för att minimera riskerna om något skulle förvärras.

Ventilation av det drabbade utrymmet påbörjades i torsdags och pågår. Det är ett mindre slutet utrymme och gasen kommer inte ut i arenarummet.

Verksamheten i arenan fortsätter precis som vanligt, men med en tillfällig begränsning av publik från och med idag, den 2 februari. Max 150 personer i publiken tillåts i A-hallen tills vidare. Samma gäller i B-hallen.

Räddningstjänsten kommer nu att mäta och kontrollera gashalten löpande tills vidare. De följer upp att det hålls inom vissa värden. Skulle det förvärras kommer andra åtgärder vidtas.

På måndag kommer åtgärderna att följas upp och först då vet vi vad som blir nästa steg”.

Till följd av händelsen har klubben beslutat att skjuta upp morgondagens hemmamatch mot Tyringe i Vårettan södra. Nytt datum kommer inom kort.

Övriga matcher i helgen, bland annat damernas matcher mot Malmö respektive Rögle, kommer genomföras som planerat eftersom publikbegränsningen inte påverkas i samma utsträckning som herrarnas.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89