Troja vill studsa tillbaka

Efter tre raka segrar i Vårettan gick IF Troja-Ljungby på pumpen i söndags borta mot Mörrums GoIS som hemma i Jössarinken vann fullt rättvist med 4–2 mot ett sannerligen blekt Troja.

– Vi stod still och väntade på Mörrum och det är ingen bra lösning. Vi måste upp med aggressiviteten mot Borås om vi ska ha någon chans, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson, som var mäkta besviken efter söndagens förlust.

Precis som Troja hade BHC höga förväntningar inför seriestarten, men efter en oerhört trög start ville det aldrig lossna på allvar utan västgötarna utan de slutade på en blygsam åttondeplats. Och det fick konsekvenser för efter grundserien var färdigspelad fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker sparken. Ersättare blev finske Christer Nylund. Och ändringen i ledningen har gett effekt eftersom BHC toppar tabellen efter fyra raka triumfer och målskillnaden 17–5.

Efter full pott efter tre omgångar kom Troja ordentligt ned på jorden i söndags mot Mörrum. Hemmalaget var betydligt hetare och hemförde drabbningen med 4–2, där Troja svarade för en av säsongens allra sämsta insatser.

Hur går ni vidare nu efter en sådan svag prestation?

– Alla lag kan göra en plattmatch. Men det har sett bra ut på träningarna både i går och idag (tisdag), så nu får vi se hur vi svarar på förlusten och om vi är ett lag att räkna med eller inte. För bra lag förlorar sällan två matcher i rad.

För en dryg månad sedan vann ni borta mot Borås med förkrossande 10–1. Spelar det någon roll nu?

– Vi kan inte förvänta oss en lika enkel resa den här gången. Då hade de sex J20-spelare med i en match som inte gällde något. Vi fick in några mål och då det rann iväg offrade inte Borås några extra hörntänder.

I Trojas spelartrupp blir det en ändring från i söndags och det är att centern Oscar Nordin är tillbaka i truppen. De som saknas är Toni Henttonen som vrickad foten och Carl-Henrik Edwardsson är kvar i Västervik.

Nedsläpp i Borås Ishall sker 19.00.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89