Troja vill studsa tillbaka

Efter tre raka segrar i Vårettan gick IF Troja-Ljungby på pumpen i söndags borta mot Mörrums GoIS som hemma i Jössarinken vann fullt rättvist med 4–2 mot ett sannerligen blekt Troja.

– Vi stod still och väntade på Mörrum och det är ingen bra lösning. Vi måste upp med aggressiviteten mot Borås om vi ska ha någon chans, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson, som var mäkta besviken efter söndagens förlust.

Precis som Troja hade BHC höga förväntningar inför seriestarten, men efter en oerhört trög start ville det aldrig lossna på allvar utan västgötarna utan de slutade på en blygsam åttondeplats. Och det fick konsekvenser för efter grundserien var färdigspelad fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker sparken. Ersättare blev finske Christer Nylund. Och ändringen i ledningen har gett effekt eftersom BHC toppar tabellen efter fyra raka triumfer och målskillnaden 17–5.

Efter full pott efter tre omgångar kom Troja ordentligt ned på jorden i söndags mot Mörrum. Hemmalaget var betydligt hetare och hemförde drabbningen med 4–2, där Troja svarade för en av säsongens allra sämsta insatser.

Hur går ni vidare nu efter en sådan svag prestation?

– Alla lag kan göra en plattmatch. Men det har sett bra ut på träningarna både i går och idag (tisdag), så nu får vi se hur vi svarar på förlusten och om vi är ett lag att räkna med eller inte. För bra lag förlorar sällan två matcher i rad.

För en dryg månad sedan vann ni borta mot Borås med förkrossande 10–1. Spelar det någon roll nu?

– Vi kan inte förvänta oss en lika enkel resa den här gången. Då hade de sex J20-spelare med i en match som inte gällde något. Vi fick in några mål och då det rann iväg offrade inte Borås några extra hörntänder.

I Trojas spelartrupp blir det en ändring från i söndags och det är att centern Oscar Nordin är tillbaka i truppen. De som saknas är Toni Henttonen som vrickad foten och Carl-Henrik Edwardsson är kvar i Västervik.

Nedsläpp i Borås Ishall sker 19.00.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89