Troja vann utan att glänsa

Försäsongens tredje träningsmatch för IF Troja-Ljungbys del tillbringades i Skåne för möte mot seriekollegan Tyringe SoSS. Matchen i Tyrs Hov slutade 2–4 (0–1, 2–1, 0–2).

– Kul att vi vann, men det var vår sämsta match hittills under försäsongen, rapporterade Trojas tränare, Jens Gustafsson och fortsatte:

– Möjligen har den fina säsongsstarten gjort att killarna blivit styva i korken. Jag och “TT” (Tobias Törnkvist) fick höja tonen inför slutperioden och då blev det bättre.

Målmässigt tog gästerna ledningen då Kalle Batholdsson satte 0–1 i första perioden. I andra ökade Jesper Emanuelsson på till 0–2 och det såg bra ut, även om spelet inte glänste. Men Tyringe kom tillbaka och var ikapp till 2–2 innan perioden var över.

– Vi kladdade med pucken och spelet utan puck fungerade inte alls som i de tidigare matcherna, sade Jens.

Men i pausen fick spelarna reda på hur illa det hade sett ut efter två ronder. En uppryckning krävdes och den kom, även om avgörandet skedde långt in i tredje perioden. Men via två mål i numerärt överläge avgick Troja med segern. Emil Ekholm ordnade 2–3 innan William Romfors spikade slutresultatet till 2–4.

Plus i kanten går till målvakten Viktor Westermark, som gjorde A-lagsdebut mellan stolparna, samt Hampus Johannesson.

Nästa match för Troja är redan i morgon då de möter Mariestads BoIS på bortais. Nedsläpp är 15.00.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!