Troja tar emot Alvesta i laddat derby “Vi ses som klara favoriter”

Det blev en poäng i premiäromgången i Hockeyettan Södra för IF Troja-Ljungby som föll med 2–3 efter förlängning i derbyt mot Halmstad Hammers. I den andra omgången väntar ett nytt laddat derby i Ljungby Arena då nykomlingen Alvesta SK kommer på besök.

– Vi har pratat om en del saker som vi vill förändra och göra lite bättre, speciellt vårt passningsspel behöver bli bättre. Sett utifrån det var det en bra träning, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

På onsdagskvällen väntar en pigg uppstickare i form av grannen Alvesta SK, som vann sin premiär i söndags mot Tyringe med betryggande 3–0. Gästerna kommer därmed med bra självförtroende till derbyt.

– Jag har sett några träningsmatcher men ska även se matchen mot Tyringe. Det är ett lag som checkar hårt och de lär komma hit fullt med energi då det är lite av nyhetens behag för deras del. De kommer hit med en inställning att de har allt att vinna och lär sälja sig dyrt.

För Troja slutade seriepremiären i fredags i moll inför nästan 2 000 åskådare då Halmstad avgjorde i förlängningen då Victor Gagic petade in 2–3 bakom Jesper Eliasson efter bara 20 sekunder i spel fyra mot tre.

– Arbetsinsatsen och moralen var bra, men spelet var hafsigt och vi hade lite dålig puckkontroll som gjorde att vi hamnade i svära situationer.

När det gäller truppläget är backen Petter Sjöcrona borta ur spel med en axelskada, vilket gör att han får vila i två veckor. I övrigt är backen Calle Ehrnberg avstängd i två matcher efter sitt matchstraff mot Halmstad, medan däremot anfallaren Kevin Engvall avtjänat sin avstängning på två matcher och finns med på isen igen.

– Malte Larsson kommer att spela tillsammans med Dennis Fröland. När det gäller Engvall placeras han ihop med Oscar Nordin och Jesper Emanuelsson samt att vi lyfte upp backen Valter Johansson från J-laget som sjunde back. Målet kommer att vaktas av Jesper Eliasson, meddelar Jens Gustafsson och tillägger:

– Jag förväntar mig en tuff match där vi ses som klara favoriter, men behöver bli bättre i spelet med puck om det ska bli seger. Annars kan det bli en jobbig kväll.

Matchen i Ljungby Arena drar igång 19.00.

 
Patric Sjöcrona. Foto: Magnus Blom
Patric Sjöcrona är axelskadad och missar derbyt mot Alvesta. Foto: Magnus Blom

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89