Troja tar emot Alvesta i laddat derby “Vi ses som klara favoriter”

Det blev en poäng i premiäromgången i Hockeyettan Södra för IF Troja-Ljungby som föll med 2–3 efter förlängning i derbyt mot Halmstad Hammers. I den andra omgången väntar ett nytt laddat derby i Ljungby Arena då nykomlingen Alvesta SK kommer på besök.

– Vi har pratat om en del saker som vi vill förändra och göra lite bättre, speciellt vårt passningsspel behöver bli bättre. Sett utifrån det var det en bra träning, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

På onsdagskvällen väntar en pigg uppstickare i form av grannen Alvesta SK, som vann sin premiär i söndags mot Tyringe med betryggande 3–0. Gästerna kommer därmed med bra självförtroende till derbyt.

– Jag har sett några träningsmatcher men ska även se matchen mot Tyringe. Det är ett lag som checkar hårt och de lär komma hit fullt med energi då det är lite av nyhetens behag för deras del. De kommer hit med en inställning att de har allt att vinna och lär sälja sig dyrt.

För Troja slutade seriepremiären i fredags i moll inför nästan 2 000 åskådare då Halmstad avgjorde i förlängningen då Victor Gagic petade in 2–3 bakom Jesper Eliasson efter bara 20 sekunder i spel fyra mot tre.

– Arbetsinsatsen och moralen var bra, men spelet var hafsigt och vi hade lite dålig puckkontroll som gjorde att vi hamnade i svära situationer.

När det gäller truppläget är backen Petter Sjöcrona borta ur spel med en axelskada, vilket gör att han får vila i två veckor. I övrigt är backen Calle Ehrnberg avstängd i två matcher efter sitt matchstraff mot Halmstad, medan däremot anfallaren Kevin Engvall avtjänat sin avstängning på två matcher och finns med på isen igen.

– Malte Larsson kommer att spela tillsammans med Dennis Fröland. När det gäller Engvall placeras han ihop med Oscar Nordin och Jesper Emanuelsson samt att vi lyfte upp backen Valter Johansson från J-laget som sjunde back. Målet kommer att vaktas av Jesper Eliasson, meddelar Jens Gustafsson och tillägger:

– Jag förväntar mig en tuff match där vi ses som klara favoriter, men behöver bli bättre i spelet med puck om det ska bli seger. Annars kan det bli en jobbig kväll.

Matchen i Ljungby Arena drar igång 19.00.

 
Patric Sjöcrona. Foto: Magnus Blom
Patric Sjöcrona är axelskadad och missar derbyt mot Alvesta. Foto: Magnus Blom

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

sport

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

Den 20 oktober föll IF Troja-Ljungby borta mot Vimmerby HC med 0–5 i Hockeyettan södra. När lagen möttes i Ljungby Arena under fredagskvällen blev Troja åter mållöst efter siffrorna 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) och därmed är det fortfarande oerhört tufft att nå allettan.Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. en här gången räckte det med ett mål för Vimmerby för att åka hem […]

Veckans travtips

sport

Veckans travtips

Kaffe kaka - tredje raka. V75-spiken Four Guys Dream fick, som jag skrev i analysen, överta ledningen på första långsidan. Favoriten Kentucky River anslöt utvändigt 1300 meter kvar, men kunde aldrig gå i närkamp. När Stefan Persson begärde lite av sjuåringen stack han enkelt undan. Fler V75-segrar väntar i vinter. Han var streckad på 31 procent och delade ut 3,28 i vinnarodds. Det var tredje raka V75-spiken som satt. V75-draget Klondyke River […]

Sista chansen för Troja

sport

Sista chansen för Troja

Med tre omgångar kvar att spela av Hockeyettan södra är möjligheterna att nå allettan för IF Troja-Ljungby väldigt små. Närmast på schemat väntar Vimmerby HC under fredagskvällen i Ljungby Arena vilket känns som sista chansen att försöka nå allettan. – Vi ska försöka vända på den negativa trenden och det är sista chansen vi har en chans att vinna mot ett topp 5-lag och den ska vi försöka ta, säger […]

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

sport

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

IF Troja-Ljungby missar med all sannolikhet allettan efter ännu en hemmaförlust då tabelltvåan Kristianstads IK gästade Ljungby Arena. Matchen slutade 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) inför ögonen på 1131 vittnen.Säsongen 2005/06 slutade Troja fyra i division 1 F. Årets gäng ligger sexa med tre omgångar kvar och det är en ännu sämre notering. Hoppet om allettan fanns om det skulle bli seger mot KIK, men gästerna drog det längsta strået och […]

Grinigt när Troja tränade

sport

Grinigt när Troja tränade

Blott fyra omgångar  återstår av Hockeyettan södra och för sjätteplacerade IF Troja-Ljungby är läget minst sagt prekärt då de har fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. På onsdag kommer Kristianstads IK på besök till Ljungby Arena.– Vi ska fortsätta spela som vi avslutade matchen i Karlskrona i lördags. Då släppte vi handbromsen och vågade gå i presspelet. Gör vi det […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!