Troja straffade Odense i premiären

IF Troja-Ljungby gjorde säsongspremiär i Ljungby Arena under lördagseftermiddagen då de ställdes mot danska topplaget Odense Bulldogs. Matchen gick till straffar och där vann Troja med 3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) inför ögonen på 302 åskådare.

Ett taggat Troja fick bästa tänkbara start då Jesper Emanuelsson vandrade i i Odenses zon och prickade in 1–0 via hjälp av stolpen. Tid? Endast 43 sekunder.

Odense, som vann med 5–4 mot Halmstad på fredagskvällen, kom dock tillbaka och utjämnade till 1-1 då Gunars Skvorcovs tryckte in pucken bakom Jesper Eliasson.

Spelmässigt var det ett övertag för Troja, som vann skotten med 16–9 och även klarade två numerära underlägen.

I den andra akten sjönk spelkvaliteten något, men det var åter Troja som satt i förarsätet. Nu vann de skotten med 10–3 och i slutet av perioden kom även ledningsmålet till 2–1. August Hummer bröt sig in på mål från vänsterkanten och på något märkligt sätt letade sig pucken över mållinjen bakom en förvånad Mitch Gillam.

I tredje ronden var det gästerna som fick en smakstart då Gunars Skvocovs höll sig framme och styrde in 2–2. Ett resultat som stod sig perioden ut trots att Troja skapade tillräckligt med chanser för att avgöra.

Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar och där steg rutinerade Mattias Persson fram och satte avgörande 3–2.

Trojas nästa kamp är borta mot Skövde kommande lördag.

 

Matchfakta

Troja–Odense

3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (00.43) Jesper Emanuelsson (Lucas Käkelä/Daniel Karlsson Thörnros), 1–1 (12.56) Gunars Skvorcovs (Jonathan Brinkman/Kimi Koivisto), 2–1 (36.10) August Hummer (Filip Jaselius Däveskog), 2–2 (40.30) Gunars Skvorcovs/Kimi Koivisto), 3–2 (avgörande straff) Mattias Persson.

Utvisningar: T 2×2, O 2×2.

Skott: 38–26 (16–9, 10–3, 10–12, 1–2, 1–0)

Domare: ?

Publik: 302.

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89