Troja smygstartade hockeysäsongen

Efter lunchtid under måndagen äntrade IF Troja-Ljungbys A-lagsspelare isen i Ljungby Arena, men utan tränarduon Jens Gustafsson och Tobias Törnkvist.

– Grabbarna får en mjukstart idag och på tisdag där de får ha isen för sig själva och känna på de nya grejorna i form av klubba, skridskor och diverse skydd, berättar Jens, som fått jobba hårt under våren och sommaren.

– Det har varit dubbla roller för mig då jag även numera är sportchef. Men nu ska jag sätta på mig tränarmössan igen.

Truppen innehåller i nuläget två målvakter, åtta backar, nio anfallare samt fyra centrar.

– Jag är väldigt nöjd med truppen utseende. Speciellt kul är att många ville stanna kvar trots att vi fått skära i spelarbudgeten och gå ned i lön, vilket är ett bevis att de tror på vår femårsplan som vi lagt upp.

Något mer?

– Vi har haft en röd tråd om att vi vill ha spelare med Trojaanknytning i truppen och nu har vi en bit över 50 procent. Vi har ett yngre lag men med större utvecklingspotential än förra säsongen. Det känns spännande.

Den riktiga ispremiären sker på onsdag kväll (start 18.00) tillsammans med damlaget. På torsdag startar sedan försäsongen på allvar.

Trojas första träningsmatch blir lördagen den 19 augusti hemma mot danska topplaget Odense, som tränas av Trojabekante Paul Thompson.

– Det känns skönt att vi är igång igen, slutar Trojas tränare, Jens Gustafsson, som förlängt sitt kontrakt med klubben till våren 2026.

Magnus Blom

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89