Troja smygstartade hockeysäsongen

Efter lunchtid under måndagen äntrade IF Troja-Ljungbys A-lagsspelare isen i Ljungby Arena, men utan tränarduon Jens Gustafsson och Tobias Törnkvist.

– Grabbarna får en mjukstart idag och på tisdag där de får ha isen för sig själva och känna på de nya grejorna i form av klubba, skridskor och diverse skydd, berättar Jens, som fått jobba hårt under våren och sommaren.

– Det har varit dubbla roller för mig då jag även numera är sportchef. Men nu ska jag sätta på mig tränarmössan igen.

Truppen innehåller i nuläget två målvakter, åtta backar, nio anfallare samt fyra centrar.

– Jag är väldigt nöjd med truppen utseende. Speciellt kul är att många ville stanna kvar trots att vi fått skära i spelarbudgeten och gå ned i lön, vilket är ett bevis att de tror på vår femårsplan som vi lagt upp.

Något mer?

– Vi har haft en röd tråd om att vi vill ha spelare med Trojaanknytning i truppen och nu har vi en bit över 50 procent. Vi har ett yngre lag men med större utvecklingspotential än förra säsongen. Det känns spännande.

Den riktiga ispremiären sker på onsdag kväll (start 18.00) tillsammans med damlaget. På torsdag startar sedan försäsongen på allvar.

Trojas första träningsmatch blir lördagen den 19 augusti hemma mot danska topplaget Odense, som tränas av Trojabekante Paul Thompson.

– Det känns skönt att vi är igång igen, slutar Trojas tränare, Jens Gustafsson, som förlängt sitt kontrakt med klubben till våren 2026.

Magnus Blom

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89