Troja smygstartade hockeysäsongen

Efter lunchtid under måndagen äntrade IF Troja-Ljungbys A-lagsspelare isen i Ljungby Arena, men utan tränarduon Jens Gustafsson och Tobias Törnkvist.

– Grabbarna får en mjukstart idag och på tisdag där de får ha isen för sig själva och känna på de nya grejorna i form av klubba, skridskor och diverse skydd, berättar Jens, som fått jobba hårt under våren och sommaren.

– Det har varit dubbla roller för mig då jag även numera är sportchef. Men nu ska jag sätta på mig tränarmössan igen.

Truppen innehåller i nuläget två målvakter, åtta backar, nio anfallare samt fyra centrar.

– Jag är väldigt nöjd med truppen utseende. Speciellt kul är att många ville stanna kvar trots att vi fått skära i spelarbudgeten och gå ned i lön, vilket är ett bevis att de tror på vår femårsplan som vi lagt upp.

Något mer?

– Vi har haft en röd tråd om att vi vill ha spelare med Trojaanknytning i truppen och nu har vi en bit över 50 procent. Vi har ett yngre lag men med större utvecklingspotential än förra säsongen. Det känns spännande.

Den riktiga ispremiären sker på onsdag kväll (start 18.00) tillsammans med damlaget. På torsdag startar sedan försäsongen på allvar.

Trojas första träningsmatch blir lördagen den 19 augusti hemma mot danska topplaget Odense, som tränas av Trojabekante Paul Thompson.

– Det känns skönt att vi är igång igen, slutar Trojas tränare, Jens Gustafsson, som förlängt sitt kontrakt med klubben till våren 2026.

Magnus Blom

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!