Troja mållösa i första förlusten

I den fjärde träningsmatchen kom första förlusten för IF Troja-Ljungby i bortamatchen mot Mariestads BoIS då siffrorna stannade på 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) till hemmalaget.

– Vi såg lite sega ut då vi tränat hårt i veckan och även hade en match igår (Tyringe). Men vi mötte ett topplag på den här nivån och det är något vi får räkna med att möta under säsongen, sade Trojas tränare, Jens Gustafsson,

Den första perioden var spelmässigt jämn och blev mållös trots att chanser inte saknades.

Efter knappt halva matchen tog Mariestad – som också spelade match igår (Skövde) – ledningen med 1–0 på ett friläge, vilket stod sig perioden ut.

– Generellt agerade vi hafsigt i mittzonen och bjöd på för många lägen, sade Jens.

I tredje perioden tryckte Troja på för ett kvitteringsmål, men istället kontrade hemmalaget och ökade på till 2–0 på ännu ett friläge där Viktor Westermark var chanslös.

I slutet av matchen fick Troja chansen att spela både sex mot fyra och sex mot tre för att spräcka nollan, men gick bet och därmed var säsongens första förlust ett faktum.

– Kan vara bra med en knäpp på näsan, men vi får försöka ta revansch mot dem på onsdag, slutade Jens Gustafsson, som gav målvakten Viktor Westermark beröm för en vass insats.

Noterbart är att Jesper Emanuelsson fick kliva av efter uppvärmningen, vilket gjorde att Troja fick gå runt på elva anfallare.

På onsdag blir det returmöte mellan lagen i Ljungby Arena.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!