Troja jagar ännu en seger

Vårettan södra har kommit halvvägs och för IF Troja-Ljungby ser det ljust ut då de toppar tabellen med 23 poäng. Lördagens motståndare Huddinge IK ligger femma med tolv poäng och viktiga poäng står på spel.

– Varje match är viktig eftersom det är så jämnt i toppen av tabellen och de närmsta två veckorna kommer att avgöra mycket då vi möter de övriga topplagen, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Huddinge är ett välbekant namn för Troja då de stötts och blötts i många kvalsammanhang de senaste 30 åren. HIK har genom årens lopp gjort sig känt som en talangfabrik av stora mått. Den här säsongen brände de allettan och kommer till Ljungby med två raka förluster mot Mörrum (3–4) och Borås (2–3) trots att de spelmässigt varit bättre. Det är alltså med kniven mot strupen för gästernas del om de vill komma bland de tre främsta och vidare spel i play off.

– Huddinge bytte målvakt från Oscar Fröberg till Oscar Walldén efter vår 5–1-vinst mot dem i premiären och han har statistiskt varit bäst i serien efter det, så han har blivit en injektion. Vidare har de ett riktigt bra box play-spel där de även gjort fyra mål framåt, berättar Jens.

För Troja har det mesta gått som på räls på sistone. Spelet kanske inte varit helt bländande alla gånger, men de har varit effektiva när målchanserna dykt upp och gjort 23 mål på fem kamper och vilket gett 14 poäng.

Hur ska ni upprepa 5–1-segern mot Huddinge på hemmaplan?

– Vi har gjort det bra och vi ska fortsätta på den inslagna linjen med bra fart och noggrannhet i passningsspelet. Målet är att komma ut hårt och ta kommandot så de inser från första nedsläpp att vi är påkopplade vilket ska innebära att de får en lång kväll.

Nät det gäller spelartruppen saknades Toni Henttonen och Hampus Johannesson senast då Troja besegrade Forshaga med 5–1. Fabian Hellström spelar med Växjö J20 i helgen.

– Hampus har tillfrisknat och ersätter “Fabbe”. I övrigt blir det som senast. Henttonen ska gå på is i nästa vecka enligt läkarteamet.

Tre nya poäng in på kontot?

– Det siktar vi på. Som alltid, slutar Jens Gustafsson, vars manskap har full pott hemma efter tre matcher.

Domaren släpper pucken 16.00 i Ljungby Arena.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89