Troja jagar ännu en seger

Vårettan södra har kommit halvvägs och för IF Troja-Ljungby ser det ljust ut då de toppar tabellen med 23 poäng. Lördagens motståndare Huddinge IK ligger femma med tolv poäng och viktiga poäng står på spel.

– Varje match är viktig eftersom det är så jämnt i toppen av tabellen och de närmsta två veckorna kommer att avgöra mycket då vi möter de övriga topplagen, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Huddinge är ett välbekant namn för Troja då de stötts och blötts i många kvalsammanhang de senaste 30 åren. HIK har genom årens lopp gjort sig känt som en talangfabrik av stora mått. Den här säsongen brände de allettan och kommer till Ljungby med två raka förluster mot Mörrum (3–4) och Borås (2–3) trots att de spelmässigt varit bättre. Det är alltså med kniven mot strupen för gästernas del om de vill komma bland de tre främsta och vidare spel i play off.

– Huddinge bytte målvakt från Oscar Fröberg till Oscar Walldén efter vår 5–1-vinst mot dem i premiären och han har statistiskt varit bäst i serien efter det, så han har blivit en injektion. Vidare har de ett riktigt bra box play-spel där de även gjort fyra mål framåt, berättar Jens.

För Troja har det mesta gått som på räls på sistone. Spelet kanske inte varit helt bländande alla gånger, men de har varit effektiva när målchanserna dykt upp och gjort 23 mål på fem kamper och vilket gett 14 poäng.

Hur ska ni upprepa 5–1-segern mot Huddinge på hemmaplan?

– Vi har gjort det bra och vi ska fortsätta på den inslagna linjen med bra fart och noggrannhet i passningsspelet. Målet är att komma ut hårt och ta kommandot så de inser från första nedsläpp att vi är påkopplade vilket ska innebära att de får en lång kväll.

Nät det gäller spelartruppen saknades Toni Henttonen och Hampus Johannesson senast då Troja besegrade Forshaga med 5–1. Fabian Hellström spelar med Växjö J20 i helgen.

– Hampus har tillfrisknat och ersätter “Fabbe”. I övrigt blir det som senast. Henttonen ska gå på is i nästa vecka enligt läkarteamet.

Tre nya poäng in på kontot?

– Det siktar vi på. Som alltid, slutar Jens Gustafsson, vars manskap har full pott hemma efter tre matcher.

Domaren släpper pucken 16.00 i Ljungby Arena.

 

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89