Troja har skaffat sig matchboll

I tisdags och onsdags var det dags för de första kvartsfinalmötena mellan HC Dalen och IF Troja-Ljungby. Och utgången blev bra sett med Trojaögon då matcherna slutade 1–2 respektive 1–5. Därmed har Troja skaffat sig matchboll inför lördagens möte i Ljungby Arena.

– Vi leder med 2–0 i matcher, men det får inte smyga sig in någon slags trygghet i truppen. Vi resonerar som så att det står 0–0 i matcher, men vi vill givetvis vinna i morgon, hälsar Trojatränaren Jens Gustafsson.

Det går inte att blunda från att Troja skaffat sig ett gyllene läge att ta sig vidare till semifinal efter två klockrena försvarsinsatser.

– Vi har gjort det bra så här långt. Men det är som att spela schack. Nu är det upp till Dalen att göra nästa drag och sedan får vi se hur vi agerar utifrån det. Men det är ett omställningslag och kanske de väljer att spela lite tajtare. Vi får se.

Vad har ni gjort sedan onsdagsmatchen?

– Vi tog fritt i torsdags och dagens träning (fredag) var av det lättare slaget. Det viktiga nu är att återhämta sig på rätt sätt då matcherna duggar tätt. I övrigt har vi kikat lite på video och gått igenom saker som vi gjort bra, men även detaljer som vi kan förbättra.

Det är många som förväntar sig att ni ska säkra avancemang redan på lördagen. Hur ser du på det?

– Nu är det slutspel och vi vet hur vi ska spela. För oss gäller det att hålla huvudet kallt och inte ryckas med för mycket av hemmapubliken utan fortsätta spela som vi gjorde i Norrahammar med ett starkt försvarsspel. Vi har haft bra avvägningar i vår forechecking och även haft bra hemgångar.

På fredagspasset i B-hallen klev Axel Håkansson av och är ett frågetecken inför lördagens kamp. Kan inte han spela kommer Hampus Johannesson att ersätta.

Troja hade ett bra publikstöd både i tisdags och onsdags och det lär bli bra uppslutning på nytt i hemmaklacken.

– Vi hade ett grymt stöd där uppe och jag tror det blir ännu bättre på lördag. Det är enormt kul och det ger en enorm energi till killarna.

Känslan inför morgondagens möte mot Dalen?

– Det står 0–0 när vi startar, men det är klart vi vill vinna, slutar Jens Gustafsson.

Vinner Troja är de vidare med 3–0 i matcher. Skulle däremot Dalen vinna kommer match 4 att spelas på söndag.

Pucken i match 3 släpps 16.00 i Ljungby Arena.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89