“Tre poäng som gäller”

Med fyra omgångar kvar att spela för IF Troja-Ljungby i Vårettan södra är kampen om den åtråvärda förstaplatsen stenhård. På lördag tar de emot jumbon Eskilstuna Linden i Ljungby Arena.

– Det är jämnt i toppstriden och ska vi vinna serien behöver vi vinna våra återstående matcher, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Eskilstuna Linden, som besöker Ljungby för första gången, har inte rosat marknaden så här långt och parkerar på jumboplatsen med nio poäng. Enda fullpoängaren på 15 matcher har kommit mot Tyringe hemma med 3–2. Chansen att klara sig undan negativt kvalspel ser tuff ut då Troja (b), Borås (h) och Tyringe (b) står kvar på programmet. När lagen möttes i Smehallen vann Troja med 6–3.

– De har sparkat tränaren och skaffat en del nya spelare sedan vi mötte dem senast. Vi får räkna med att vi får möta ett desperat gäng som kommer att sälja sig dyrt.

För Troja går kampen om förstaplatsen oförtrutet vidare. Alvesta SK toppar tabellen på 36 poäng och är en poäng före duon Troja och Borås HC, där Ljungbylaget har en match tillgodo. I onsdags var Troja på resande fot och kom hem med tre poäng efter 4–2 borta mot Segeltorps IF.

– Vi agerade lite stressat när vi låg under. Nu ska vi släppa ned axlarna och köra på från start. Huvudsaken var att vi kom hem med tre poäng.

Nu väntar jumbon Eskilstuna Linden. Vad blir viktigt i ert spel för att få dem på fall?

– Vi ska trumma på som vi gjort på slutet.

När det gäller spelartruppen saknades rutinerade Mattias Persson senast med ljumskproblem.

– Det kan bli så att han vilar igen. I övrigt har vi samma gäng som senast, rapporterar Jens, och tillägger:

– Det är tre poäng som gäller för vår del mot Eskilstuna Linden.

Pucken i Ljungby Arena släpps 16.00 på lördag.

På lördag får Troja även besök av förre Djurgårdspelaren Christian “Fimpen” Eklund som ska göra ett reportage med “Fimpens resa”.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89