Svår bortamatch väntar för Troja “Vår prestation var inte klockren”

På lördag är det åter matchdags för IF Troja-Ljungby som åker till Blekinge, i den tredje omgången i Hockeyettan Södra, för att ta sig an KRIF Hockey. En på förhand svår bortamatch.

– Jag vill inte att vi spelar någon form av vindrutehockey där spelet börjar fram och tillbaka för i så fall kan bli hårt straffat av ett rutinerad division 1-lag som KRIF, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Efter två hemmamatcher, som utmynnat i fyra poäng via 2–3 efter förlängning mot Halmstad  samt 6–1 i derbyt mot Alvesta, är det dags för säsongens första match på resande fot för Troja. Där står KRIF (Kallinge/Ronneby) för motståndet. Hemmalaget inledde med en 2–3-förlust mot Mörrum i premiären, men vann i onsdags med 5–1 borta mot Tyringe. I våras tog Mikael Tisell över som tränare och han är kvar på den posten.

– KRIF värnar främst om en stark defensiv och det passar det manskapet bäst under “Tisses” ledning, men de är även starka i sina omställningar. I mina ögon är KRIF en allvarlig aspirant att gå vidare till allettan.

Troja fick inte spelet att klicka inledningsvis i onsdags mot Alvesta och låg också under med 0–1 efter första perioden. Segerrycket kom i slutet av andra perioden då 1–1 förvandlades till 4–1 på tre minuter. Ett tidigt Trojamål till 5–1 i slutperioden dödade all derbyspänning i en match som slutade 6–1, där Jesper Emanuelsson blev stor matchvinnare med fyra fullträffar.

– Ser man nyktert på vår prestation var den inte klockren, men vi hade några minuter där vi fick maximal utdelning på våra målchanser som gjorde att vi kunde gå ifrån till en målmässigt klar seger.

Vad var du nöjd med i derbyvinsten mot Alvesta samt vad behöver ni förbättra i spelet mot KRIF?

– Vårt pp-spel fungerade bra igen och det är förstås positivt. Det vi behöver rätta till är passningsspelet samt vårt spel i box play. Där har vi agerat lite för naivt.  

När det fäller spelartruppen är backen Calle Ehrnberg avstängd även den här kampen och Petter Sjöcrona fortsatt skadad. Målvakten Viktor Westermark och anfallaren August Hummer kommer att spela med J20-laget. Oscar Runnemalm följer med som back up till Jesper Eliasson.

– Höstens intåg är här, men vi får se till så att det blåser positiva vindar till Ljungby efter matchen, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 16.00 i Soft Center Arena.

Magnus Blom

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

sport

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

Den 20 oktober föll IF Troja-Ljungby borta mot Vimmerby HC med 0–5 i Hockeyettan södra. När lagen möttes i Ljungby Arena under fredagskvällen blev Troja åter mållöst efter siffrorna 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) och därmed är det fortfarande oerhört tufft att nå allettan.Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. en här gången räckte det med ett mål för Vimmerby för att åka hem […]

Veckans travtips

sport

Veckans travtips

Kaffe kaka - tredje raka. V75-spiken Four Guys Dream fick, som jag skrev i analysen, överta ledningen på första långsidan. Favoriten Kentucky River anslöt utvändigt 1300 meter kvar, men kunde aldrig gå i närkamp. När Stefan Persson begärde lite av sjuåringen stack han enkelt undan. Fler V75-segrar väntar i vinter. Han var streckad på 31 procent och delade ut 3,28 i vinnarodds. Det var tredje raka V75-spiken som satt. V75-draget Klondyke River […]

Sista chansen för Troja

sport

Sista chansen för Troja

Med tre omgångar kvar att spela av Hockeyettan södra är möjligheterna att nå allettan för IF Troja-Ljungby väldigt små. Närmast på schemat väntar Vimmerby HC under fredagskvällen i Ljungby Arena vilket känns som sista chansen att försöka nå allettan. – Vi ska försöka vända på den negativa trenden och det är sista chansen vi har en chans att vinna mot ett topp 5-lag och den ska vi försöka ta, säger […]

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

sport

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

IF Troja-Ljungby missar med all sannolikhet allettan efter ännu en hemmaförlust då tabelltvåan Kristianstads IK gästade Ljungby Arena. Matchen slutade 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) inför ögonen på 1131 vittnen.Säsongen 2005/06 slutade Troja fyra i division 1 F. Årets gäng ligger sexa med tre omgångar kvar och det är en ännu sämre notering. Hoppet om allettan fanns om det skulle bli seger mot KIK, men gästerna drog det längsta strået och […]

Grinigt när Troja tränade

sport

Grinigt när Troja tränade

Blott fyra omgångar  återstår av Hockeyettan södra och för sjätteplacerade IF Troja-Ljungby är läget minst sagt prekärt då de har fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. På onsdag kommer Kristianstads IK på besök till Ljungby Arena.– Vi ska fortsätta spela som vi avslutade matchen i Karlskrona i lördags. Då släppte vi handbromsen och vågade gå i presspelet. Gör vi det […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!