Svår bortamatch väntar för Troja “Vår prestation var inte klockren”

På lördag är det åter matchdags för IF Troja-Ljungby som åker till Blekinge, i den tredje omgången i Hockeyettan Södra, för att ta sig an KRIF Hockey. En på förhand svår bortamatch.

– Jag vill inte att vi spelar någon form av vindrutehockey där spelet börjar fram och tillbaka för i så fall kan bli hårt straffat av ett rutinerad division 1-lag som KRIF, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Efter två hemmamatcher, som utmynnat i fyra poäng via 2–3 efter förlängning mot Halmstad  samt 6–1 i derbyt mot Alvesta, är det dags för säsongens första match på resande fot för Troja. Där står KRIF (Kallinge/Ronneby) för motståndet. Hemmalaget inledde med en 2–3-förlust mot Mörrum i premiären, men vann i onsdags med 5–1 borta mot Tyringe. I våras tog Mikael Tisell över som tränare och han är kvar på den posten.

– KRIF värnar främst om en stark defensiv och det passar det manskapet bäst under “Tisses” ledning, men de är även starka i sina omställningar. I mina ögon är KRIF en allvarlig aspirant att gå vidare till allettan.

Troja fick inte spelet att klicka inledningsvis i onsdags mot Alvesta och låg också under med 0–1 efter första perioden. Segerrycket kom i slutet av andra perioden då 1–1 förvandlades till 4–1 på tre minuter. Ett tidigt Trojamål till 5–1 i slutperioden dödade all derbyspänning i en match som slutade 6–1, där Jesper Emanuelsson blev stor matchvinnare med fyra fullträffar.

– Ser man nyktert på vår prestation var den inte klockren, men vi hade några minuter där vi fick maximal utdelning på våra målchanser som gjorde att vi kunde gå ifrån till en målmässigt klar seger.

Vad var du nöjd med i derbyvinsten mot Alvesta samt vad behöver ni förbättra i spelet mot KRIF?

– Vårt pp-spel fungerade bra igen och det är förstås positivt. Det vi behöver rätta till är passningsspelet samt vårt spel i box play. Där har vi agerat lite för naivt.  

När det fäller spelartruppen är backen Calle Ehrnberg avstängd även den här kampen och Petter Sjöcrona fortsatt skadad. Målvakten Viktor Westermark och anfallaren August Hummer kommer att spela med J20-laget. Oscar Runnemalm följer med som back up till Jesper Eliasson.

– Höstens intåg är här, men vi får se till så att det blåser positiva vindar till Ljungby efter matchen, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 16.00 i Soft Center Arena.

Magnus Blom

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Just nu

Kvällsmixen

Skön musik att somna till
access_time22:15 - 00:00

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89