Storseger för Ljungby mot tabelltvåan

Ljungby IF kom till spel mot tabelltvåan IF Rejban med två raka förluster i division 4 Småland Sydvästra och var i stort sett piskat att vinna om drömmen om kvalspel skulle leva vidare. Och LIF grep halmstrået och utklassade gästerna med 4–0 (1–0) på Lagavallen.

LIF, som förlorat mot Gransholm (1–2) och Lagan (0–3) på sistone, uppträdde med en helt annan pondus jämfört med derbyt mot LAIK i söndags och tog för sig i närkamperna mot ett fysiskt Rejban.

Spelmässigt var den första halvleken en jämn historia där första målet skulle bli viktigt. Och i mitten av första halvlek avlossade Ivan Ndiike ett vasst skott som Andreas Holmqvst tippade till hörna.

Men tio minuter innan pausvilan kom det viktiga 1–0-målet då Melvin Andersson fick på en kanonträff där bollen borrade sig in i krysset.

I andra halvlek fick LIF en smakstart då Lukas Jansson nickade in 2–0 efter baar några minuter och efter det hade hemmalaget full koll på händelserna ute på planen.

Lucas Jansson ökade sedan på till 3–0 på straff i mitten av andra halvlek och med tio minuter kvar att spela spikade Titus Höyer slutresultatet till 4–0 efter ett fint solonummer.

LIF-målvakten Nshan Mirzoyan höll nollan för tredje matchen i följd och styrde försvaret på ett bra sätt. I backlinjen var Max Nyberg en kandidat medan Lucas Jansson visade prov på sin snabbhet och noterades även för två mål.

Med fyra matcher kvar av serien ligger LIF på femte plats med 30 poäng. Upp till tvåan Alvesta GoIF är det tre poäng.

I nästa omgång ställs LIF mot Moheda IF på bortplan.

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89