Storseger för Ljungby mot tabelltvåan

Ljungby IF kom till spel mot tabelltvåan IF Rejban med två raka förluster i division 4 Småland Sydvästra och var i stort sett piskat att vinna om drömmen om kvalspel skulle leva vidare. Och LIF grep halmstrået och utklassade gästerna med 4–0 (1–0) på Lagavallen.

LIF, som förlorat mot Gransholm (1–2) och Lagan (0–3) på sistone, uppträdde med en helt annan pondus jämfört med derbyt mot LAIK i söndags och tog för sig i närkamperna mot ett fysiskt Rejban.

Spelmässigt var den första halvleken en jämn historia där första målet skulle bli viktigt. Och i mitten av första halvlek avlossade Ivan Ndiike ett vasst skott som Andreas Holmqvst tippade till hörna.

Men tio minuter innan pausvilan kom det viktiga 1–0-målet då Melvin Andersson fick på en kanonträff där bollen borrade sig in i krysset.

I andra halvlek fick LIF en smakstart då Lukas Jansson nickade in 2–0 efter baar några minuter och efter det hade hemmalaget full koll på händelserna ute på planen.

Lucas Jansson ökade sedan på till 3–0 på straff i mitten av andra halvlek och med tio minuter kvar att spela spikade Titus Höyer slutresultatet till 4–0 efter ett fint solonummer.

LIF-målvakten Nshan Mirzoyan höll nollan för tredje matchen i följd och styrde försvaret på ett bra sätt. I backlinjen var Max Nyberg en kandidat medan Lucas Jansson visade prov på sin snabbhet och noterades även för två mål.

Med fyra matcher kvar av serien ligger LIF på femte plats med 30 poäng. Upp till tvåan Alvesta GoIF är det tre poäng.

I nästa omgång ställs LIF mot Moheda IF på bortplan.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!