Storseger för Ljungby mot tabelltvåan

Ljungby IF kom till spel mot tabelltvåan IF Rejban med två raka förluster i division 4 Småland Sydvästra och var i stort sett piskat att vinna om drömmen om kvalspel skulle leva vidare. Och LIF grep halmstrået och utklassade gästerna med 4–0 (1–0) på Lagavallen.

LIF, som förlorat mot Gransholm (1–2) och Lagan (0–3) på sistone, uppträdde med en helt annan pondus jämfört med derbyt mot LAIK i söndags och tog för sig i närkamperna mot ett fysiskt Rejban.

Spelmässigt var den första halvleken en jämn historia där första målet skulle bli viktigt. Och i mitten av första halvlek avlossade Ivan Ndiike ett vasst skott som Andreas Holmqvst tippade till hörna.

Men tio minuter innan pausvilan kom det viktiga 1–0-målet då Melvin Andersson fick på en kanonträff där bollen borrade sig in i krysset.

I andra halvlek fick LIF en smakstart då Lukas Jansson nickade in 2–0 efter baar några minuter och efter det hade hemmalaget full koll på händelserna ute på planen.

Lucas Jansson ökade sedan på till 3–0 på straff i mitten av andra halvlek och med tio minuter kvar att spela spikade Titus Höyer slutresultatet till 4–0 efter ett fint solonummer.

LIF-målvakten Nshan Mirzoyan höll nollan för tredje matchen i följd och styrde försvaret på ett bra sätt. I backlinjen var Max Nyberg en kandidat medan Lucas Jansson visade prov på sin snabbhet och noterades även för två mål.

Med fyra matcher kvar av serien ligger LIF på femte plats med 30 poäng. Upp till tvåan Alvesta GoIF är det tre poäng.

I nästa omgång ställs LIF mot Moheda IF på bortplan.

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89