Spiken och draget till V75

Framöver kommer det bjudas på travtips på Ljungbykanalen. Magnus Blom ska syna varje V75-omgång på lördagar (och även extraomgångar) där det blir ett spikförslag samt ett drag som höjer utdelningen. 

Den här helgen stundar det dubbla V75-tävlingar på Jägersro där Derbyt och Derbystoet på söndagen förstås är huvudnumren.

Men även lördagens omgång ser som vanligt spännande ut.

Jägersro 2/9

V75-spiken

Lopp 9, V75-5: 11) Lucifer Boko (Björn Goop).

Femåringen, som tränas av Halmstads Jerry Riordan, har provats barfota runt om i de fem senaste starterna. Han har dock körts passivt men avslutat bra varje gång. Formen är helt på topp och den här gången hoppar Björn Goop upp i sulkyn. Med högt tempo – vilket det borde bli eftersom många tror på chans i ett jämnt lopp – kommer spurten att bita bra över upploppet. Fem procent? Tackar!

V75-draget

Lopp 6, V75-2: 10 Oliver de Bos (Christoffer Eriksson).

Det brukar ofta bli en hemmaskräll och en som kan ha ställt i ordning är Christoffer Eriksson bakom Oliver de Bos, som debuterar över kort distans. Det kan bli körning från start och det kan passa fyraåringen som handsken. Att det blir barfota runt om igen är ett plus. Två procent känns som ett fynd om favoriterna sviktar.

 

Jägersro 3/9

V75-spiken

Lopp 12, V75-7: 4) Windmill Jam (Johan Untersteiner).

Den här fyraåringen höll stall Johan Untersteiner som en av de bästa i kullen men framgångarna uteblev. Inför näst senaste starten blev han kastrerad och han har gjort två fina lopp efter det ingreppet. Senast blev han fast med alla krafter kvar i derbyuttagningarna där Working Class Hero vann. Med bara fyra hästar på start i de här loppet över tre varv lär Johan söka sig tidigt till ledningen. Och väl där ska loppet vara över.

V75-draget

Lopp 10, V75-5: 10) Real Scotch (Peter Arnqvist).

K.G.Bertmarks Minneslopp är ett amatörlopp med 150 000 kronor väntar till vinnaren. Peter Arnqvist är en skicklig kusk i de här sammanhangen. I uttagningsloppet blev han tvåa bakom 4) Con Crowe men avslutade bra som tvåa från femte ytter där klockan visade 10,3/s.700 i spåren. Till finalen rycker stall Johan Untersteiner bakskorna och det ger en extraväxel. Med många gasglada konkurrenter kan Peter spela ut speeden i sista sväng. Den kan tala segerspråk till tio procent.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!