Självmål räddade tre poäng till Ljungby IF

Ljungby IF hade en svår bortamatch i division 4 Småland sydvästra under fredagskvällen då de mötte Alvesta United. Men gästerna åkte hem med tre poäng sedan matchen på Virdavallen slutade 0–1, efter en mållös första halvlek.

– En svår bortamatch men vi lyckades ta tre poäng och det var det viktigaste den här kvällen, pustade LIF-tränaren Richard Ståhl.

LIF inledde kampen med en trevbckslinje och hade kommandot. Men trots ett stort bollinnehav hade de svårt att skapa några heta målchanser.

– Alvesta försvarade sig riktigt bra och låg rätt i sina positioner. Vi hade svårt att komma till och ändrade därför om till en fyrbackslinje i andra halvlek, sade Ståhl.

Även i den andra akten var det LIF som styrde och ställde händelserna ute på planen. Men det dröjde tills drygt tio minuter återstod innan 0–1-målet kom. LIF fick en frispark som slogs av Alexander Culibrk som letade sig över linjen via ett försvarsben.

– Ett turligt självmål, men segern var rättvis. Vi hade runt 80 procent i bollinnehav och även om utdelningen uteblev krigade grabbarna i hela matchen och det ska vi ta med oss, summerade Richard Ståhl, som gav plus i kanten till Alexander Culibrk och Teodor Dobrijevic.

I nästa omgång, som avgörs den 26 augusti, tar LIF emot Gransholms IF på Lagavallen.

 

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!