Så här spelar Troja i Vårettan

Det dröjde betydligt längre än beräknat, men nu är äntligen lottningen till Vårettan, där IF Troja-Ljungby ska husera tillsammans med nio konkurrenter, klar. Troja inleder på bortais den 28 december medan det blir spel i Ljungby Arena två dagar senare.

– Det har varit mycket fram och tillbaka, men nu är spelordningen fastställd och vi tycker att vi fått till ett bra schema, speciellt då det första utskicket var rena Kalle Anka-lottningen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Starten blir dock otroligt tuff för Troja som på de fem första matcherna avverkar fyra på bortais där laget verkligen får bekänna färg.

– Perfekt för vår del då vi spelat bättre borta än hemma, menar Jens.

När det gäller fördelningen av hemmamatcherna kommer Troja att lira fyra av dem på lördagar. Vidare ingår det två fredags- och söndagsmatcher samt en match på onsdag. På bortais väntar det fyra onsdagsmatcher, tre på fredagar, samt en på torsdag och söndag.

– Fyra lördagsmatcher och två på fredagar hemma brukar locka mycket folk. Så nu gäller det att börja sälja biljetter, säger Jens och tillägger:

– Vi tränar fram till onsdag innan vi tar julledigt. Träningen återupptas sedan på annandag jul. Sedan ska vi vara redo för att vinna hockeymatcher.

Vårettan spelas som dubbelmöten över totalt 18 omgångar. Lag 1–3 är kvalificerade för slutspel, där seriesegraren går direkt till kvartsfinal. Lag 4–8 är kvalificerade för spel i Hockeyettan nästa säsong, medan lag 9–10 spelar i kvalserien till Hockeyettan.

De två första omgångarna, som spelas i mellandagarna, ser ut så här:

Torsdagen, 28/12: Tyringe–Borås, Alvesta–Segeltorp, Huddinge–Troja, Eskilstuna Linden–Forshaga, Mörrum–Mjölby.

Lördagen, 30/12: Borås–Mörrum, Troja–Alvesta, Segeltorp–Tyringe, Mjölby–Eskilstuna Linden, Forshaga–Huddinge.

Du hittar hela spelschemat här.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89