Så här spelar Troja i Vårettan

Det dröjde betydligt längre än beräknat, men nu är äntligen lottningen till Vårettan, där IF Troja-Ljungby ska husera tillsammans med nio konkurrenter, klar. Troja inleder på bortais den 28 december medan det blir spel i Ljungby Arena två dagar senare.

– Det har varit mycket fram och tillbaka, men nu är spelordningen fastställd och vi tycker att vi fått till ett bra schema, speciellt då det första utskicket var rena Kalle Anka-lottningen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Starten blir dock otroligt tuff för Troja som på de fem första matcherna avverkar fyra på bortais där laget verkligen får bekänna färg.

– Perfekt för vår del då vi spelat bättre borta än hemma, menar Jens.

När det gäller fördelningen av hemmamatcherna kommer Troja att lira fyra av dem på lördagar. Vidare ingår det två fredags- och söndagsmatcher samt en match på onsdag. På bortais väntar det fyra onsdagsmatcher, tre på fredagar, samt en på torsdag och söndag.

– Fyra lördagsmatcher och två på fredagar hemma brukar locka mycket folk. Så nu gäller det att börja sälja biljetter, säger Jens och tillägger:

– Vi tränar fram till onsdag innan vi tar julledigt. Träningen återupptas sedan på annandag jul. Sedan ska vi vara redo för att vinna hockeymatcher.

Vårettan spelas som dubbelmöten över totalt 18 omgångar. Lag 1–3 är kvalificerade för slutspel, där seriesegraren går direkt till kvartsfinal. Lag 4–8 är kvalificerade för spel i Hockeyettan nästa säsong, medan lag 9–10 spelar i kvalserien till Hockeyettan.

De två första omgångarna, som spelas i mellandagarna, ser ut så här:

Torsdagen, 28/12: Tyringe–Borås, Alvesta–Segeltorp, Huddinge–Troja, Eskilstuna Linden–Forshaga, Mörrum–Mjölby.

Lördagen, 30/12: Borås–Mörrum, Troja–Alvesta, Segeltorp–Tyringe, Mjölby–Eskilstuna Linden, Forshaga–Huddinge.

Du hittar hela spelschemat här.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89