Filmrecension

Recension: Anyone But You

När såg du en bra nygjord romantisk komedi på bio senast? Var det mer än tio år sedan ska du absolut gå och se ”Anyone But You” på bio snarast! Vem vill inte svepas med i de klassiska förvecklingarna, nervösa praten med kompisarna och allt annat som hör genren till.

Anyone but you startar med en toalettscen som nog ändå måste vara den längsta jag sett, men kanske utan de uppenbara skämt som skulle kunna komma från den. I stället leder den till en dejt mellan Bea och Ben som slutar lite som vanligt i den här typen av film – någon hör något den inte borde. Men därmed är ju också storyn satt – De gillar varandra utan att veta om det.

När de sedan möts igen på ett bröllop (mellan hennes syster och hans bästa väns syster) och tvingas tillbringa några dagar tillsammans med släkten i en magnifik villa utanför Sydney så kan ni själva tänka ut vad som händer – det är ju trots allt en romantisk komedi.

Har det då hänt något på de senaste åren i genren? Jo jämför man med ”klassiker” med till exempel Hugh Grant, Julia Roberts och Jennifer Lopez så är dialog och nakenhet något uppdaterad, liksom naturligtvis skådespelarna (även om vi känner igen Dermot Mulroney och Rachel Griffiths) där vi hittar välspelande Sydney Sweeney och Glen Powell i huvudrollerna.

Filmens härligaste karaktär – Beau. Filmens roligaste scen – spindelscenen.

Så vill du ha en film att mysa in dig tillsammans med någon du tycker om i biomörkret så får filmen en absolut 5:a, men i ärlighetens namn så blir slutbetyget en stark 3:a för filmen för det saknas viss komisk effekt och historien är precis så förutsägbar som man misstänker.

Ljungbykanalens betyg: 3 antenner

senaste recensionerna

Recension: Poor Things

Filmrecensioner

Recension: Poor Things

Filmrecension Lika bra att säga på en gång: Det här är inte en film för alla! Men för dig som uppskattar skruvade miljöer, underbart skådespel av Emma Stone, Mark Ruffalo och Willem Defoe (och inte har något emot en hel del naket) och underfundigt foto så är det här din film att se just nu. Bella Baxter (Emma Stone) är en produkt av den lite lätt gamla läkaren Godwin Baxter […]

Recension: Tillsammans99

Filmrecensioner

Recension: Tillsammans99

I fredags hade uppföljaren till succéfilmen Tillsammans från år 2000 premiär. 23 år efter den första filmen, vilket också är nästan samma tid som har förflutit i handlingen, eller kanske snarare i karaktärernas liv.

filmrecensionerna presenteras av

Vill du recensera film på Ljungbykanalen? Hör av dig till studion@ljungbykanalen.se

 

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89