Filmrecension

Recension: A Quiet Place: Day One

Svar nej, jag har inte sett de andra filmerna i filmserien. Men det kan väl inte hindra en från att se den tredje filmen som utspelar sig när hemskheterna som får världen att tystna tar sin början. Blir jag då lycklig av en och en halv timme i biosalongen? 

I filmen får vi följa Sam(ira) och Eric när aliens med superhörsel invaderar jorden och får den att bli alldeles tyst. Sam är på en utflykt från det hospice där hon bor i väntan på döden när plötslig jorden invaderas. Hon klarar sig och försöker ta sig genom Manhattan till Harlem där hon vill äta en sista pizza på Patsy’s pizza, där hon ätit många pizzor som barn. Med sig har hon sin assistanskatt och dessutom stöter hon på Eric, en man långt hemifrån som gör henne sällskap.

Är detta då en film som gör en lycklig? Nja, stora katastrofeffekter finns där, ett gulligt djur (att valet faller på en katt är rätt logiskt, hundar är inte tysta) och visst mått av spänning. Klart godkända rollprestationer av Lupita Nyong’o (Sam) och Joseph Quinn (Eric) gör att man ändå klarar det ganska förutsägbara händelseförloppet.

Kanske klarnar det efter att ha sett de två första filmerna (finns bland annat på Viaplay), men som egen film, nja om man letar efter något ruskigt och oförutsägbart borde man nog leta efter något annat, vill man ha en och en halv timmes lätt underhållning, då fungerar den bra.

Ljungbykanalens betyg:  3 antenner

senaste recensionerna

Recension: Poor Things

Filmrecensioner

Recension: Poor Things

Filmrecension Lika bra att säga på en gång: Det här är inte en film för alla! Men för dig som uppskattar skruvade miljöer, underbart skådespel av Emma Stone, Mark Ruffalo och Willem Defoe (och inte har något emot en hel del naket) och underfundigt foto så är det här din film att se just nu. Bella Baxter (Emma Stone) är en produkt av den lite lätt gamla läkaren Godwin Baxter […]

filmrecensionerna presenteras av

Logga Garvaren Bio

Vill du recensera film på Ljungbykanalen? Hör av dig till studion@ljungbykanalen.se

 

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89