Nyförvärvet ersätter målkungen

Lördagens tilltänkta hemmamatch för IF Troja-Ljungby mot Tyringe SoSS blev framflyttad då det hade uppstått ett ammoniakläckage i Ljungby Arena. Nu är problemet tillfixat och nästa match i Vårettan södra blir på onsdag mot Mörrums GoIS och då gör nyförvärvet Atte Karppinen debut i den rödvita munderingen.

– Det handlar om en rivig spelare som har matchtempot uppe. Han har bra storlek och gillar att sticka in näsan framför mål och han blir ett tillskott och ser även till att konkurrensen ökar, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Mörrum hade tappat mark med toppen efter tre raka förluster innan söndagens bortamatch mot Segeltorp. Mörrum, som är enda laget som besegrat Troja i Vårettan södra, ligger fyra i tabellen och har fem poäng upp till Alvesta för att nå play off. Därmed är den här matchen lite av sista chansen för dem att få spela vidare.

Troja kommer med formnålen absolut i zenit. På de senaste sju matcherna har det blivit 20 poäng och en position som tabelletta. I den senaste matchen, som var i derbyt borta mot Alvesta SK blev det en lätt 5–1-seger.

– Det är bra go i gruppen och vi spelar med stort självförtroende för närvarande.

Men det var en fullpoängare som kostade då målkungen Emil Ekholm fick matchstraff och är avstängd i de två kommande bataljerna. Dessutom utgick rutinerade backen Carl Ernstig med en axelskada och saknas. Glädjande är dock att nyförvärvet Atte Karppinen kommer att begå debut i det rödvita matchstället.

– Karppinen ersätter “Ekan” och spelar med Nordin och Persson. Rasmus Åkerblad tar Ernstigs plats och Petter Sjöcrona blir sjunde back.

Troja stoltserar överst i tabellen med 29 poäng och lika många har Borås, som dock spelat en match mer. Troja har med andra ord skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten om play off-platserna.

Tre nya poäng in på kontot?

– Det är ambitionen, slutar Jens Gustafsson.

Matchen i Ljungby Arena drar igång 19.00.

 
Atte Karppinen, Foto Magnus Blom

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89