Nyförvärvet ersätter målkungen

Lördagens tilltänkta hemmamatch för IF Troja-Ljungby mot Tyringe SoSS blev framflyttad då det hade uppstått ett ammoniakläckage i Ljungby Arena. Nu är problemet tillfixat och nästa match i Vårettan södra blir på onsdag mot Mörrums GoIS och då gör nyförvärvet Atte Karppinen debut i den rödvita munderingen.

– Det handlar om en rivig spelare som har matchtempot uppe. Han har bra storlek och gillar att sticka in näsan framför mål och han blir ett tillskott och ser även till att konkurrensen ökar, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Mörrum hade tappat mark med toppen efter tre raka förluster innan söndagens bortamatch mot Segeltorp. Mörrum, som är enda laget som besegrat Troja i Vårettan södra, ligger fyra i tabellen och har fem poäng upp till Alvesta för att nå play off. Därmed är den här matchen lite av sista chansen för dem att få spela vidare.

Troja kommer med formnålen absolut i zenit. På de senaste sju matcherna har det blivit 20 poäng och en position som tabelletta. I den senaste matchen, som var i derbyt borta mot Alvesta SK blev det en lätt 5–1-seger.

– Det är bra go i gruppen och vi spelar med stort självförtroende för närvarande.

Men det var en fullpoängare som kostade då målkungen Emil Ekholm fick matchstraff och är avstängd i de två kommande bataljerna. Dessutom utgick rutinerade backen Carl Ernstig med en axelskada och saknas. Glädjande är dock att nyförvärvet Atte Karppinen kommer att begå debut i det rödvita matchstället.

– Karppinen ersätter “Ekan” och spelar med Nordin och Persson. Rasmus Åkerblad tar Ernstigs plats och Petter Sjöcrona blir sjunde back.

Troja stoltserar överst i tabellen med 29 poäng och lika många har Borås, som dock spelat en match mer. Troja har med andra ord skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten om play off-platserna.

Tre nya poäng in på kontot?

– Det är ambitionen, slutar Jens Gustafsson.

Matchen i Ljungby Arena drar igång 19.00.

 
Atte Karppinen, Foto Magnus Blom

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89