När öppnar garaget?

Det har varit en hel del turer kring det nya parkeringsgaraget vid Ljungby lasarett, och fortfarande kan det inte användas. Vi reder ut varför.

Parkeringshuset är invigt, men fortfarande är portarna stängda. Detta beror på att bygglovet som ursprungligen beviljades inte omfattade de 13 cm av byggnaden som befinner sig på sk prickmark, dvs mark som inte får bebyggas. Regionen uppmärksammade detta själv och sökte om ett ändrat bygglov.

Nu har kringliggande fastighetsägare tillfrågats, och ett nytt bygglov är klart där de 13 cm är med, men det är först den 18 mars som beslutet kan vinna laga kraft och först därefter kan man börja använda byggnaden.

– Vi har också under hela den här processen haft en bra och konstruktiv dialog med Regionens fastighetschef Patrik Hjelm för att hitta bästa lösningen, säger Camilla Norrman, miljö- och byggchef.

När fakturan för det ändrade bygglovet kom tyckte dock regionen att det var lite väl dyrt, varför fakturan skickades tillbaka. Betalningen har dock inget med själva bygglovet att göra för dess giltighet, och avgiften kommer att justeras, men det sker först vid ett kommande nämndssammanträde.

Så snart ska personalen kunna använda parkeringshuset, och åtråvärda parkeringsplatser blir tillgängliga för allmänheten.

Parkeringshuset som stått klart i några månader, men ännu inte kunnat börja användas på grund av ett sent bygglov.
Snart går parkeringshuset att använda.
  • cover play_arrow

    När öppnar garaget? Tobias Johansson

Tipsa gärna Ljungbykanalen om nyheter, maila studion@ljungbykanalen.se. Självklart kan du vara anonym.

bronspartner

annonser

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89