Målrikt när Troja föll mot Mariestad

Det blev ingen revansch för IF Troja–Ljungby i onsdagens möte mot Mariestads BoIS i Ljungby Arena. Matchen, som bevittnades av 266 åskådare, slutade 4–6 (1–3, 2–1, 1–2) där hemmalaget var alldeles för givmilt i första perioden i egen zon.

Troja, som fick stryk med 0–2 mot BoIS borta i lördags, drabbades av en jobspost redan efter drygt två minuter då William Romfors utgick då han fick en skridskoskena över handleden. Rapporterna efter matchen talade var dock positiva angående statusen på centern.

En som lyfts upp i A-laget den här säsongen är Petter Sjöcrona och han presenterade sig då han snärtade in 1–0 från blålinjen.

Men efter det var det rena hönsgården i Trojas försvarszon och Mariestad skapade ett otal farliga lägen framför Jesper Eiasson, som inte fick mycket hjälp av sina försvarare.

Det utnyttjade förstås gästerna på ett utmärkt sätt. Efter 52 sekunder kvitterade Vincent Reimer till 1–1 och tre minuter senare blev det 1–2 genom Ludwig Wistén. Inte nog med det. Dryga minuten innan periodvilan spädde Anton Blomberg på till 1–3.

Den andra perioden blev fördröjd 45 minuter på grund av att en hydralslang hade gått sönder på ismaskinen. Den extra vilan gjorde tydligen gott för trojanerna som kom ut som ett helt nytt lag.

Och det gav utdelning i form av två mål i power play. Först styrde Jonathan Wikström in 2–3 bakom Tobias Sandberg innan Kevin Engvall kvitterade till 3–3, där Oscar Nordin och Mattias Persson låg bakom fullträffarna.

Troja hade bra tryck mot gästernas mål och ett ledningsmål hängde i luften, men istället stack Bois upp och högst oväntat blev det 3–4 där Tobias Aronsson var sist på pucken.

 

Tränare Jens Gustafsson efter matchen:

Bild 1, Petter Sjöcrona jublar efter sitt första A-lags mål.
Bild 2, Jonathan Wikström efter sitt 2-3 mål.
Bild 3, Troja-Ljungby coachen Jens Gustafsson.
Foto: Leif Hellerin/Hockeyettan

Troja hade möjligheter att utjämna i slutet av perioden där Oscar Nordin träffade ribban medan Lukas Macklin sköt utanför målramen i ett friläge. Att de vitröda dominerade andra akten framgick av skottstatistiken som slutade 22–9.

I upptakten av tredje ronden var det Mariestads tur att få näta till 3–5 genom Johannes Jämsén i power play.

Troja jagade en reducering och Hampus Johannesson hade ett skott som träffade i målramen. Med drygt tre minuter kvar att spela tog Troja ut målvakten och satsade på en extra utespelare. Då punkterade Jesper Lindén drabbningen med att skicka in 3–6 i tom kasse.

Troja tröstmålade sedan till 4–6 genom Oscar Nordin i spel sex mot fem.

Trojas nästa match är Halmstad borta på lördag.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!