Målrikt när Troja föll mot Mariestad

Det blev ingen revansch för IF Troja–Ljungby i onsdagens möte mot Mariestads BoIS i Ljungby Arena. Matchen, som bevittnades av 266 åskådare, slutade 4–6 (1–3, 2–1, 1–2) där hemmalaget var alldeles för givmilt i första perioden i egen zon.

Troja, som fick stryk med 0–2 mot BoIS borta i lördags, drabbades av en jobspost redan efter drygt två minuter då William Romfors utgick då han fick en skridskoskena över handleden. Rapporterna efter matchen talade var dock positiva angående statusen på centern.

En som lyfts upp i A-laget den här säsongen är Petter Sjöcrona och han presenterade sig då han snärtade in 1–0 från blålinjen.

Men efter det var det rena hönsgården i Trojas försvarszon och Mariestad skapade ett otal farliga lägen framför Jesper Eiasson, som inte fick mycket hjälp av sina försvarare.

Det utnyttjade förstås gästerna på ett utmärkt sätt. Efter 52 sekunder kvitterade Vincent Reimer till 1–1 och tre minuter senare blev det 1–2 genom Ludwig Wistén. Inte nog med det. Dryga minuten innan periodvilan spädde Anton Blomberg på till 1–3.

Den andra perioden blev fördröjd 45 minuter på grund av att en hydralslang hade gått sönder på ismaskinen. Den extra vilan gjorde tydligen gott för trojanerna som kom ut som ett helt nytt lag.

Och det gav utdelning i form av två mål i power play. Först styrde Jonathan Wikström in 2–3 bakom Tobias Sandberg innan Kevin Engvall kvitterade till 3–3, där Oscar Nordin och Mattias Persson låg bakom fullträffarna.

Troja hade bra tryck mot gästernas mål och ett ledningsmål hängde i luften, men istället stack Bois upp och högst oväntat blev det 3–4 där Tobias Aronsson var sist på pucken.

 

Tränare Jens Gustafsson efter matchen:

Bild 1, Petter Sjöcrona jublar efter sitt första A-lags mål.
Bild 2, Jonathan Wikström efter sitt 2-3 mål.
Bild 3, Troja-Ljungby coachen Jens Gustafsson.
Foto: Leif Hellerin/Hockeyettan

Troja hade möjligheter att utjämna i slutet av perioden där Oscar Nordin träffade ribban medan Lukas Macklin sköt utanför målramen i ett friläge. Att de vitröda dominerade andra akten framgick av skottstatistiken som slutade 22–9.

I upptakten av tredje ronden var det Mariestads tur att få näta till 3–5 genom Johannes Jämsén i power play.

Troja jagade en reducering och Hampus Johannesson hade ett skott som träffade i målramen. Med drygt tre minuter kvar att spela tog Troja ut målvakten och satsade på en extra utespelare. Då punkterade Jesper Lindén drabbningen med att skicka in 3–6 i tom kasse.

Troja tröstmålade sedan till 4–6 genom Oscar Nordin i spel sex mot fem.

Trojas nästa match är Halmstad borta på lördag.

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89