Ljungby IF tappade mark i toppstriden

Under tisdagskvällen genomfördes den från i lördags uppskjutna matchen i division 4 Småland sydvästra mellan Ljungby IF och Gransholms IF. Och den slutade med bortaseger efter 1–2 (0–0) inför 228 åskådare på Lagavallen.

Ett resultat som innebär att LIF tappar mark i den jämna toppstriden av serien gentemot konkurrenterna.

I första halvlek hände inte speciellt mycket i anfallsväg från något av lagen och den förblev mållös. LIF hade bollen mest men kom bara till några halvfarliga lägen framför gästernas målvakt Erik Sjöö.

I andra halvlek fick LIF en smakstart då Ben Antonsson, i gröten av spelarhögen i straffområdet, tryckte in 1–0.

Och det blåvita hemmalaget hade även bud på ytterligare ett mål genom Lucas Jansson.

Men istället för att hemmalaget punkterade tillställningen kvitterade Gransholm istället till 1–1 genom en omarkerad Kenan Karic.

 

Och en stund senare kom även 1–2 där Marcus Malmström utnyttjade en retur från LIF-målvakten Elias Gunnarsson på bästa sätt.

Med drygt tio minuter kvar var goda råd dyra i LIF-lägret då jakten på en kvittering skulle sättas in. Men jakten kom av sig då Sven Holst fick rött kort några minuter före slutet.

1–2 stod sig matchen ut det betydde att Gransholm smet förbi LIF i tabellen och är ny tvåa, medan LIF förpassades till tredjeplatsen med sex omgångar kvar att spela.

LIF:s nästa match är borta mot rivalen Lagans AIK på söndag.

 

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!