Ljungby IF avgjorde på fem minuter

Ljungby IF fick bästa tänkbara start på höstsäsongen i division 4 Småland Sydvästra då de inkasserade tre poäng efter klara 3–0 (3–0) hemma på Lagavallen mot Grimslöv/Västra Torsås IF.

– Alltid skönt att börja hösten med en seger. Och det rörde sig om en klar och tydlig vinst, kommenterade Ljungbys tränare, Richard Ståhl.

LIF, som avslutade vårsäsongen med förluster mot Markaryd (0–1) och Sandsbro (2–3), hade lite press på sina axlar om de ville haka på de övriga topplagen. Och efter en trevande start lossnade det med besked i mitten av första halvlek då tre mål tillverkades på fem minuter.

Alexander Culibrk angav tonen då han placerade en frispark direkt i mål vilket gav 1–0. En nybloderad Sven Holst gjorde comeback och ökade på till 2–0 efter ett snyggt avslut, medan Lucas Jansson sprintade ifrån gästernas försvar på en utspark från Nshan Mirzoyan och satte 3–0.

 
– Vi hade bra flow stundtals i spelet stundtals och rullade bollen riktigt fint och fick även utdelning framåt, sade Ståhl.
LIF kopplade greppet och i andra halvlek hände faktiskt inte mycket av värde. Gästerna försökte den första kvarten med lite långbollar men det vållade inte hemmaförsvaret några bekymmer.
 
– När vi stod emot den första kvarten var det ganska lugnt. Men vi blev lite naiva i vårt anfallsspel och där kan jag änska lite mer tydlighet, sade Ståhl.
 
3–0 stod sig matchtiden ut och LIF tog tre viktiga poäng och avancerade tillfälligt (?) till andra plats i den jämna tabellen.
 
 
– Skönt med tre poäng och en bra start på hösten. Åtta matcher återstår och det ska bli kul, summerade en nöjd Richard Ståhl, som förfogade över ett jämnt manskap.
 
182 åskådare såg matchen.
 
Målen: 1–0 (21) Alexander Culibrk, 2–0 (26) Sven Holst, (3–0 (27) Lucas Jansson.
Nästa uppgift för LIF är Alvesta United borta på fredag.

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu i radion

Lyssna enklast genom att klicka på Play i nedre hörnet, eller öppna en spelare i separat fönster med knappen uppe till höger!

Vi finns med dig dygnet runt med Ljungbys bästa musikmix!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89