Ljungby IF avgjorde på fem minuter

Ljungby IF fick bästa tänkbara start på höstsäsongen i division 4 Småland Sydvästra då de inkasserade tre poäng efter klara 3–0 (3–0) hemma på Lagavallen mot Grimslöv/Västra Torsås IF.

– Alltid skönt att börja hösten med en seger. Och det rörde sig om en klar och tydlig vinst, kommenterade Ljungbys tränare, Richard Ståhl.

LIF, som avslutade vårsäsongen med förluster mot Markaryd (0–1) och Sandsbro (2–3), hade lite press på sina axlar om de ville haka på de övriga topplagen. Och efter en trevande start lossnade det med besked i mitten av första halvlek då tre mål tillverkades på fem minuter.

Alexander Culibrk angav tonen då han placerade en frispark direkt i mål vilket gav 1–0. En nybloderad Sven Holst gjorde comeback och ökade på till 2–0 efter ett snyggt avslut, medan Lucas Jansson sprintade ifrån gästernas försvar på en utspark från Nshan Mirzoyan och satte 3–0.

 
– Vi hade bra flow stundtals i spelet stundtals och rullade bollen riktigt fint och fick även utdelning framåt, sade Ståhl.
LIF kopplade greppet och i andra halvlek hände faktiskt inte mycket av värde. Gästerna försökte den första kvarten med lite långbollar men det vållade inte hemmaförsvaret några bekymmer.
 
– När vi stod emot den första kvarten var det ganska lugnt. Men vi blev lite naiva i vårt anfallsspel och där kan jag änska lite mer tydlighet, sade Ståhl.
 
3–0 stod sig matchtiden ut och LIF tog tre viktiga poäng och avancerade tillfälligt (?) till andra plats i den jämna tabellen.
 
 
– Skönt med tre poäng och en bra start på hösten. Åtta matcher återstår och det ska bli kul, summerade en nöjd Richard Ståhl, som förfogade över ett jämnt manskap.
 
182 åskådare såg matchen.
 
Målen: 1–0 (21) Alexander Culibrk, 2–0 (26) Sven Holst, (3–0 (27) Lucas Jansson.
Nästa uppgift för LIF är Alvesta United borta på fredag.

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu i radion

Lyssna enklast genom att klicka på Play i nedre hörnet, eller öppna en spelare i separat fönster med knappen uppe till höger!

Vi finns med dig dygnet runt med Ljungbys bästa musikmix!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89