Ljungby IF avgjorde på fem minuter

Ljungby IF fick bästa tänkbara start på höstsäsongen i division 4 Småland Sydvästra då de inkasserade tre poäng efter klara 3–0 (3–0) hemma på Lagavallen mot Grimslöv/Västra Torsås IF.

– Alltid skönt att börja hösten med en seger. Och det rörde sig om en klar och tydlig vinst, kommenterade Ljungbys tränare, Richard Ståhl.

LIF, som avslutade vårsäsongen med förluster mot Markaryd (0–1) och Sandsbro (2–3), hade lite press på sina axlar om de ville haka på de övriga topplagen. Och efter en trevande start lossnade det med besked i mitten av första halvlek då tre mål tillverkades på fem minuter.

Alexander Culibrk angav tonen då han placerade en frispark direkt i mål vilket gav 1–0. En nybloderad Sven Holst gjorde comeback och ökade på till 2–0 efter ett snyggt avslut, medan Lucas Jansson sprintade ifrån gästernas försvar på en utspark från Nshan Mirzoyan och satte 3–0.

 
– Vi hade bra flow stundtals i spelet stundtals och rullade bollen riktigt fint och fick även utdelning framåt, sade Ståhl.
LIF kopplade greppet och i andra halvlek hände faktiskt inte mycket av värde. Gästerna försökte den första kvarten med lite långbollar men det vållade inte hemmaförsvaret några bekymmer.
 
– När vi stod emot den första kvarten var det ganska lugnt. Men vi blev lite naiva i vårt anfallsspel och där kan jag änska lite mer tydlighet, sade Ståhl.
 
3–0 stod sig matchtiden ut och LIF tog tre viktiga poäng och avancerade tillfälligt (?) till andra plats i den jämna tabellen.
 
 
– Skönt med tre poäng och en bra start på hösten. Åtta matcher återstår och det ska bli kul, summerade en nöjd Richard Ståhl, som förfogade över ett jämnt manskap.
 
182 åskådare såg matchen.
 
Målen: 1–0 (21) Alexander Culibrk, 2–0 (26) Sven Holst, (3–0 (27) Lucas Jansson.
Nästa uppgift för LIF är Alvesta United borta på fredag.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu i radion

Lyssna enklast genom att klicka på Play i nedre hörnet, eller öppna en spelare i separat fönster med knappen uppe till höger!

Vi finns med dig dygnet runt med Ljungbys bästa musikmix!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!