Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.
– Det är klart vi är besvikna och ledsna då vi hade hoppats spela en viktig match nästa lördag. Nu blev vi utan poäng och det är bara att gratulera Alvesta, sade LIF-tränaren Richard Ståhl.
Den första halvleken bjöd inte på speciellt bra spel utan lagen tog ut varandra och målchanserna lyste med sin frånvaro. Det enda anmärkningsvärda som hände var när Albert Werner var på väg igenom efter dryga halvtimmen men kapades av Alfred Karlsson, vilket renderade i rött kort för Alvestakaptenen. LIF skapade dock inget av värde framåt den sista kvarten.
– Matchen ändrade karaktär efter det röda kortet. Vi blev alldeles för passiva medan Alvesta backade hem och försvarade sig bra, suckade Ståhl.
Inför den andra akten förväntade sig förmodligen många att LIF skulle attackera framåt, men anstormningen uteblev mot ett samlat hemmaförsvar. Istället var det Jesper Ohlin i Alvesta som fick ett jätteläge, men LIF-målvakten Nshan Mirzoyan svarade för en bra benparad. Men med drygt tio minuter kvar kom avgörandet. En frispark från högerkanten slogs av Zack Biucht som gick förbi hela högen av spelare, inklusive Nshan Mirzoyan och letade sig in till 1–0.
 
LIF försökte och försökte sista tio minuterna, men förmådde inte hota Alvestamålvakten Anton Lundquist på allvar. I slutminuten var det istället Oskar Lejroth som missade ett friläge för hemmalaget.
 
1–0 stod sig tiden ut och Alvesta säkrade minst en kvalplats, beroende på hur det går för Markaryd i morgon. För LIF, som i sista omgången tar emot Markaryd hemma, blir det som bäst en tredjeplats.
 
– Vi löste inte upp knuten och där märktes det att vi är ett oerfaret lag. Men vi lär oss hela tiden, även om det just nu känns lite tungt, summerade Richard Ståhl.
Det var fritt inträde på Virdavallen och 454 åskådare kantrade planen.

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Just nu

Kvällsmixen

Skön musik att somna till
access_time22:15 - 00:00

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89