Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.
– Det är klart vi är besvikna och ledsna då vi hade hoppats spela en viktig match nästa lördag. Nu blev vi utan poäng och det är bara att gratulera Alvesta, sade LIF-tränaren Richard Ståhl.
Den första halvleken bjöd inte på speciellt bra spel utan lagen tog ut varandra och målchanserna lyste med sin frånvaro. Det enda anmärkningsvärda som hände var när Albert Werner var på väg igenom efter dryga halvtimmen men kapades av Alfred Karlsson, vilket renderade i rött kort för Alvestakaptenen. LIF skapade dock inget av värde framåt den sista kvarten.
– Matchen ändrade karaktär efter det röda kortet. Vi blev alldeles för passiva medan Alvesta backade hem och försvarade sig bra, suckade Ståhl.
Inför den andra akten förväntade sig förmodligen många att LIF skulle attackera framåt, men anstormningen uteblev mot ett samlat hemmaförsvar. Istället var det Jesper Ohlin i Alvesta som fick ett jätteläge, men LIF-målvakten Nshan Mirzoyan svarade för en bra benparad. Men med drygt tio minuter kvar kom avgörandet. En frispark från högerkanten slogs av Zack Biucht som gick förbi hela högen av spelare, inklusive Nshan Mirzoyan och letade sig in till 1–0.
 
LIF försökte och försökte sista tio minuterna, men förmådde inte hota Alvestamålvakten Anton Lundquist på allvar. I slutminuten var det istället Oskar Lejroth som missade ett friläge för hemmalaget.
 
1–0 stod sig tiden ut och Alvesta säkrade minst en kvalplats, beroende på hur det går för Markaryd i morgon. För LIF, som i sista omgången tar emot Markaryd hemma, blir det som bäst en tredjeplats.
 
– Vi löste inte upp knuten och där märktes det att vi är ett oerfaret lag. Men vi lär oss hela tiden, även om det just nu känns lite tungt, summerade Richard Ståhl.
Det var fritt inträde på Virdavallen och 454 åskådare kantrade planen.

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

sport

TV: Carl Ernstig efter förlusten mot Vimmerby

Den 20 oktober föll IF Troja-Ljungby borta mot Vimmerby HC med 0–5 i Hockeyettan södra. När lagen möttes i Ljungby Arena under fredagskvällen blev Troja åter mållöst efter siffrorna 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) och därmed är det fortfarande oerhört tufft att nå allettan.Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. en här gången räckte det med ett mål för Vimmerby för att åka hem […]

Veckans travtips

sport

Veckans travtips

Kaffe kaka - tredje raka. V75-spiken Four Guys Dream fick, som jag skrev i analysen, överta ledningen på första långsidan. Favoriten Kentucky River anslöt utvändigt 1300 meter kvar, men kunde aldrig gå i närkamp. När Stefan Persson begärde lite av sjuåringen stack han enkelt undan. Fler V75-segrar väntar i vinter. Han var streckad på 31 procent och delade ut 3,28 i vinnarodds. Det var tredje raka V75-spiken som satt. V75-draget Klondyke River […]

Sista chansen för Troja

sport

Sista chansen för Troja

Med tre omgångar kvar att spela av Hockeyettan södra är möjligheterna att nå allettan för IF Troja-Ljungby väldigt små. Närmast på schemat väntar Vimmerby HC under fredagskvällen i Ljungby Arena vilket känns som sista chansen att försöka nå allettan. – Vi ska försöka vända på den negativa trenden och det är sista chansen vi har en chans att vinna mot ett topp 5-lag och den ska vi försöka ta, säger […]

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

sport

TV: Minimal chans för Troja att nå allettan

IF Troja-Ljungby missar med all sannolikhet allettan efter ännu en hemmaförlust då tabelltvåan Kristianstads IK gästade Ljungby Arena. Matchen slutade 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) inför ögonen på 1131 vittnen.Säsongen 2005/06 slutade Troja fyra i division 1 F. Årets gäng ligger sexa med tre omgångar kvar och det är en ännu sämre notering. Hoppet om allettan fanns om det skulle bli seger mot KIK, men gästerna drog det längsta strået och […]

Grinigt när Troja tränade

sport

Grinigt när Troja tränade

Blott fyra omgångar  återstår av Hockeyettan södra och för sjätteplacerade IF Troja-Ljungby är läget minst sagt prekärt då de har fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. På onsdag kommer Kristianstads IK på besök till Ljungby Arena.– Vi ska fortsätta spela som vi avslutade matchen i Karlskrona i lördags. Då släppte vi handbromsen och vågade gå i presspelet. Gör vi det […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!