Klar bortaseger för Troja

IF Troja-Ljungby har fått en bra start på försäsongen. I lördagens bortamatch mot Skövde IK blev det seger då mötet i Billingehov slutade 2–5 (0–2, 0–2, 2–1).

– Visst, det är alltid skönt att vinna, men det allra viktigaste är att spelet börjar sitta. Och sett till premiären mot Odense var det ett steg framåt, konstaterade Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Troja kom ut riktigt bra och tog kommandot i första perioden och fick även utdelning i form av två mål. 0–1 satte Kevin Engvall medan Jonathan Wikström ordnade 0–2, vilket var rättvist.

– Vi satte tonen med hög press, sade Jens.

Även den andra perioden gick i Trojas favör, som även här producerade två fullträffar. William Romfors, som var tilbaka i laget, gjorde 0–3 innan Jesper Emanuelsson ökade på siffrorna till 0–4.

– En tabil period från vår sida, menade Jens.

I slutperioden reducerade Sköve tidigt till 1–4, men Troja replikerade ganska snabbt och Malte Larsson gjorde sitt första A-lagsmål då han satte 1–5. I slutskedet av matchen fastställde Skövde slutresultatet till 5–2.

– Vi var aldrig i fara och agerade aggressivt och bra i tre perioder. Nu ska vi fortsätta i samma stil framöver, avrundade Jens Gustafsson, som förfogade över ett jämnt manskap.

Kommande helg lirar Troja två bortamatcher. På fredag mot Tyringe och på lördag mot Mariestad.

 

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!