Jens vill se struktur i Trojas spel när Skövde gästar

Med två veckor kvar till seriepremiären i Hockeyettan södra innebär att det börjar dra ihop sig för IF Troja-Ljungby, som på fredagskvällen tar emot Skövde IK i Ljungby Arena.

– Nu gäller det att vi skapar trygghet och struktur i vårt spel, meddelar Trojas tränare, Jens Gustafsson, vars gäng kommer från derbyseger med 3–2 efter straffar mot Halmstad i lördags.

Där inledde Troja bedrövligt och låg tidigt under med 0–2 innan Jens tog time out för att bringa ordning i styrkorna, inte minst försvarsmässigt. Det gav resultat där Troja jobbade sig in i matchen och fick till 2–2 innan tredje perioden var över. Straffar följde och där blev Emil Ekholm segerskytt.

Troja har redan mött Skövde en gång den här säsongen och då blev det seger med 5–2, vilket för övrigt är SIK:s enda förlust under försäsongen. Att SIK är i fin form visade de i onsdags då de mosade grannen Mariestads BoIS med 6–1.

– Vinsten borta mot Skövde är prestationsmässigt vår bästa den här säsongen, för efter det har det bara gått ett steg bakåt, hävdar Jens och tillägger:

Hur har veckan sett ut?

– Att vi har mycket att slipa på. Vi har haft en bra träningsvecka med mycket snack och video. På isen har vi haft bra sekvenser men även en del fadäser. Strukturen börjar sätta sig där alla håller sig innanför ramarna där vi bygger en tydlighet mot varandra och inte ger oss iväg på egna äventyr.

När det gäller truppläget ser det ljust ut då endast William Romfors återfinns på skadelistan. Carl Ernstig har börjat gå på is så smått, men har några månader till innan han är stridsduglig.

– Vi har gjort några justeringar i kedjorna och på backsidan vilar Rasmus Åkerblad. Målet kommer vaktas av Jesper Eliasson, slutar Jens Gustafsson.

Matchen i Ljungby Arena startar 19.00.

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89