Jens vill se struktur i Trojas spel när Skövde gästar

Med två veckor kvar till seriepremiären i Hockeyettan södra innebär att det börjar dra ihop sig för IF Troja-Ljungby, som på fredagskvällen tar emot Skövde IK i Ljungby Arena.

– Nu gäller det att vi skapar trygghet och struktur i vårt spel, meddelar Trojas tränare, Jens Gustafsson, vars gäng kommer från derbyseger med 3–2 efter straffar mot Halmstad i lördags.

Där inledde Troja bedrövligt och låg tidigt under med 0–2 innan Jens tog time out för att bringa ordning i styrkorna, inte minst försvarsmässigt. Det gav resultat där Troja jobbade sig in i matchen och fick till 2–2 innan tredje perioden var över. Straffar följde och där blev Emil Ekholm segerskytt.

Troja har redan mött Skövde en gång den här säsongen och då blev det seger med 5–2, vilket för övrigt är SIK:s enda förlust under försäsongen. Att SIK är i fin form visade de i onsdags då de mosade grannen Mariestads BoIS med 6–1.

– Vinsten borta mot Skövde är prestationsmässigt vår bästa den här säsongen, för efter det har det bara gått ett steg bakåt, hävdar Jens och tillägger:

Hur har veckan sett ut?

– Att vi har mycket att slipa på. Vi har haft en bra träningsvecka med mycket snack och video. På isen har vi haft bra sekvenser men även en del fadäser. Strukturen börjar sätta sig där alla håller sig innanför ramarna där vi bygger en tydlighet mot varandra och inte ger oss iväg på egna äventyr.

När det gäller truppläget ser det ljust ut då endast William Romfors återfinns på skadelistan. Carl Ernstig har börjat gå på is så smått, men har några månader till innan han är stridsduglig.

– Vi har gjort några justeringar i kedjorna och på backsidan vilar Rasmus Åkerblad. Målet kommer vaktas av Jesper Eliasson, slutar Jens Gustafsson.

Matchen i Ljungby Arena startar 19.00.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!