Jens inför Trojas tripp till Forshaga

Onsdagens omgång i Vårettan betyder att halva serien är genomförd. För IF Troja-Ljungbys del innebär det en busstripp på drygt 37 mil till Värmlandsskogarna då Forshaga IF tar emot i Ängevi ishall som blir ett nytt resmål.

– Jag har varit där och tittat på ungdomsmatcher, men aldrig coachat något lag. Så det blir åter en hall att bocka av på cv:et, säger Trojas tränare,  Jens Gustafsson, vars gäng toppar den jämna tabellen på bättre målskillnad än Mörrums GoIS..

Forshaga inledde Vårettan piggt och tog åtta poäng på de tre första matcherna. Sedan blev det endast en poäng på fyra matcher som gjorde att de tappade mark i tabellen. Därför satt säkert söndagens straffseger borta mot Segeltorps IF med 4–3 extra skönt.

– Thomas Engman, som tränade Mörrum förra säsongen, tränar dem. Laget innehåller en del rutinerade rävar och många killar som lirat juniorhockey i Färjestad, så det handlar om bra skolade spelare. Forshaga har tagit fler poäng än de lag vi mött på slutet så motståndet hårdnar, helt klart.

– Det var bra fart med mycket kamp och lite smågrinigt. Precis som man vill ha det som tränare dagen innan match då vill höja tävlingsnivån, säger Jens vars manskap tränade i Ljungby Arena under tisdagseftermiddagen.

Vad blir nycklarna i ert spel mot Forshaga?

– Vi vill gärna ta kommandot i matchen och då gäller det att vi ligger rätt i vårt presspel. Har vi bättre balans och struktur i det momentet är mycket vunnet.

Hur är statusen i spelartruppen?

– Fabian Hellström är tillbaka och spelar tillsammans med William Romfors och Axel Håkansson. Däremot har Toni Henttonen fortfarande problem med en fot och står över.

Hur är segerkänslan?

– Gör vi det vi ska och har rätt fokus är vi ett djäkligt bra lag. Då ska det mycket till för att slå oss., avrundar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 19.00.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89