Jens inför Trojas tripp till Forshaga

Onsdagens omgång i Vårettan betyder att halva serien är genomförd. För IF Troja-Ljungbys del innebär det en busstripp på drygt 37 mil till Värmlandsskogarna då Forshaga IF tar emot i Ängevi ishall som blir ett nytt resmål.

– Jag har varit där och tittat på ungdomsmatcher, men aldrig coachat något lag. Så det blir åter en hall att bocka av på cv:et, säger Trojas tränare,  Jens Gustafsson, vars gäng toppar den jämna tabellen på bättre målskillnad än Mörrums GoIS..

Forshaga inledde Vårettan piggt och tog åtta poäng på de tre första matcherna. Sedan blev det endast en poäng på fyra matcher som gjorde att de tappade mark i tabellen. Därför satt säkert söndagens straffseger borta mot Segeltorps IF med 4–3 extra skönt.

– Thomas Engman, som tränade Mörrum förra säsongen, tränar dem. Laget innehåller en del rutinerade rävar och många killar som lirat juniorhockey i Färjestad, så det handlar om bra skolade spelare. Forshaga har tagit fler poäng än de lag vi mött på slutet så motståndet hårdnar, helt klart.

– Det var bra fart med mycket kamp och lite smågrinigt. Precis som man vill ha det som tränare dagen innan match då vill höja tävlingsnivån, säger Jens vars manskap tränade i Ljungby Arena under tisdagseftermiddagen.

Vad blir nycklarna i ert spel mot Forshaga?

– Vi vill gärna ta kommandot i matchen och då gäller det att vi ligger rätt i vårt presspel. Har vi bättre balans och struktur i det momentet är mycket vunnet.

Hur är statusen i spelartruppen?

– Fabian Hellström är tillbaka och spelar tillsammans med William Romfors och Axel Håkansson. Däremot har Toni Henttonen fortfarande problem med en fot och står över.

Hur är segerkänslan?

– Gör vi det vi ska och har rätt fokus är vi ett djäkligt bra lag. Då ska det mycket till för att slå oss., avrundar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 19.00.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89