Jens inför första semifinalen: “Extra tändvätska för oss”

Hockeysäsongen för division 1-lagen går in i sitt mest spännande skede då det är dags för semifinaler. I torsdags gjordes valproceduren i de sex matcherna och det blev Vimmerby HC som valde IF Troja-Ljungby.

– Eftersom Vimmerby valde oss anser de att de har störst chans att gå vidare till kvalserien. Men det är bara extra tändvätska för oss, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson, inför lördagens första batalj.

Vimmerby, som var seedat trea, valde alltså Troja att möta i semifinalen. Och det var inget chockerande beslut. VHC slutade fyra i Hockeyettan södra på 39 poäng och var på det 15 poäng före Troja som slutade sexa. I Allettan södra slutade VHC på andra plats med 39 poäng, där Kristianstads IK segrade på 41 pinnar.

– Vimmerby tillsammans med Kristianstad är lagen som imponerat mest så här långt. Båda lagen ser dock lite annorlunda ut nu jämfört med i höstas. Det blir en tuff uppgift för oss, men samtidigt inspirerande.

Troja avfärdade i kvartsfinalen HC Dalen i tre raka fighter efter siffrorna 2–1, 5–1 samt 4–1 och övertygande spel. I veckan var truppen träningsledigt måndag och onsdag, men har i övrigt gnuggat på som vanligt.

– Vi har bra självförtroende efter de tre vinsterna mot Dalen, där vi hanterade känslorna på ett bra sätt och det ska vi fortsätta med.. Det är pigga och glada spelare på träningarna som är fyllda av energi.

Ni är igång med matchandet medan Vimmerby kommer till spel efter drygt två veckors vila. Har det någon betydelse?

– Kortsiktigt, ja. Långsiktigt, nej.

Vad blir nycklarna i ert spel?

– Tålamodet, ett tajt försvarsspel samt att vi tar för oss i det fysiska spelet och får ned farten i deras spel. För vi får räkna med att Vimmerby vill spela med puckkontroll och föra matchen.

Ni fick ett bra supporterstöd borta mot Dalen. Blir det så även mot Vimmerby?

– Det verkar som det kommer att gå en buss med supportrar och det betyder enormt mycket. Vi kring A-laget är med och stöttar ekonomiskt så att resan blir lite billigare.

När det gäller spelartruppen saknades Axel Håkansson på fredagsträningen. 

– Vi ställer med med samma gäng som mot Dalen, hälsar Jens Gustafsson, som har en bra känsla inför den första semifinalen:

– Vi är underdog inför den här matchserien trots att vi vunnit 21 av 23 matcher, men det kommer att passa oss bra. Det här ska bli djävligt roligt.

Noterbart är att Troja kommer att övernatta på hotell i Vimmerby för att komma så väl förberedda som möjligt inför match 2, som spelas på söndag.

Matchen i Arena Hansson Konsult & Konstruktion  börjar 16.00.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89