Ispremiären med Troja

Under onsdagskvällen var det dags för det första ispasset i Ljungby Arena för säsongen för IF Troja-Ljungbys herrar och damer. Och intresset var stort då 600–700 nyfikna åskådare hade bänkat sig i arenan.

– En bra start på säsongen med skills competition och något vi ska spinna vidare på till nästa säsong, sade Trojas klubbchef, Christopher Moberg.

Kvällen inleddes med spelarpresentation av både herr-och damtruppen samt ledarna innan det var dags för tävlingsmoment i form skridskoåkning, prickskytte och straffar där det delades ut poäng till det segrande laget. Allt avslutades med tvåmålsspel i 1×20 minuter där röda vann över vita med 13–10, där förre SHL-domaren Morgan Johansson agerade rättskipare.

På plats och kryddade upp anrättningen var kvartetten Pierre Engvall (New York Islanders), Jacob Larsson (Ottawa Senators/Belleville Senators) och Helge Grans (Philadelphia Flyers/Lehigh Valley Phantoms) samt Thea Johansson (Mercyhurst University) som samtliga är fostrade i Troja, men som numera håller till på andra sidan Atlanten.

– Kul att de vill vara med och visa upp sig för publiken. Det visar att de har hjärta för både moderklubben Troja och hemstaden Ljungby, summerade Christopher Moberg.

Efter allt var klart ute på isen följde autografskrivning av spelarna till de förväntansfulla supportrarna.

 

Text: Magnus Blom
Foto: Tobias Johansson

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!