Inför kvartsfinal 1: Får Jens fira 50 år med seger?

I söndags genomfördes valproceduren till kvartsfinalerna till play off för de 16 lagen i Hockeyettan. IF Troja-Ljungby blev valt som sista lag och ställs mot HC Dalen från Norrahammar. På tisdagskvällen är det dags för det första mötet.

– Det har varit allvar hela säsongen, men det är nu det roliga börjar. Vi kan spela utan press och allt som händer framöver är bonus, konstaterar Trojas tränare, Jens Gustafsson, som för övrigt fyller 50 år under måndagen.

Dalen slutade femma i den västra gruppen innan jul, vilket ledde till en plats i Allettan södra. Där startade klubben riktigt bra men tappade sedan lite mark och tog bara två poäng på de sex sista matcherna och slutade därmed sexa i tabellen. En förklaring kan vara att laget tappade anfallarna Kalle Holm (Nybro) och Erik Thorwalls (Kalmar) som gjorde att offensiven blev betydligt svagare.

Laget tränas av Daniel Josefsson och en Trojabekanting är den talangfulle målvakten Oskar Blomgren som gjorde två säsonger i Trojas J-lag innan han flyttade till Malmö Redhawks, där han nu är utlånad till Dalen. 19-åringen har en räddningsprocent på 91,8.

– Vi har scoutat vidare på Dalen och det är som jag sagt tidigare. Det är ett ungt och hårt jobbande kollektiv med välskolade spelare som spelar fysiskt vilket är deras DNA sedan många år tillbaka, säger Jens och tillägger:

– De har en ganska ungdomlig backsida, men saknar lite play off-erfarenhet.

Lagen har mötts fem gånger de senaste tre åren och vid full tid har de vunnit två gånger vardera samt en match som slutade oavgjort.

Nu har det rödvita gänget fått ladda om batterierna inför slutspelet, där valen avkunnades i söndags och där stod det klart att Dalen, som var seedat åtta, endast hade Troja att välja på vilket innebär ett Smålandsderby i kvartsfinal.

– Lite överraskande, för jag trodde något högre seedat lag skulle välja oss. Men nu blev det Dalen kvar och nu får vi oss an den utm

När det gäller Troja spelartrupp var samtliga spelare på isen och tränade för fullt under måndagsträningen.

– Vi har alla tillgängliga för spel och det känns skönt.

Ni avslutade måndagsträningen med att stå i en ring och hålla om varandra. Vad sades?

– Det var bara några sista ord inför slutspelet och att vi ska blicka framåt.

Hur skönt vore det med en seger i födelsedagspresent på din 50-årsdag?

– Det vore fint, naturligtvis. Men det allra viktigaste är att ta tre segrar i den här play off-serien mot Dalen.

En seger i 50-års present tycker nog Trojas tränare Jens Gustafsson skulle sitta fint.

-Jag har inhandlat tårtor, men grabbarna ville vänta med att äta dem. Får se om det blir senare i veckan, slutar Jens Gustafsson.

Det är dags för första ronden i bäst av fem.

Pucken i Smedjehov släpps 19.00.

Som vanligt läser du mer hos Ljungby NU.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89