Hemmapremiär för Troja

På lördagseftermiddagen är det dags för säsongens första träningsmatch i Ljungby Arena för IF Troja-Ljungby som tar emot danska topplaget Odense Bulldogs. 

– Vi mötte dem förra säsongen och vann med 4–2 där sista målet föll i tom kasse. Odense slutade trea i grundserien och åkte sedan ut i slutspelet. Inför den här säsongen har de skaffat nya importer och har en hög målsättning. Det blir ett bra test för oss direkt, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Efter knappt två veckor på is är det alltså dags för det rödvita gänget att visa upp sina färdigheter. Odense, med förre Trojatränaren Paul Thompson som coach, blir säkert en tuff nöt att knäcka, speciellt då danskarna redan spelat två matcher och vunnit båda. Först med 4–1 hemma mot Sönderjyske och sedan 4–2 borta mot Rödovre. Under fredagskvällen ska de dessutom spela mot Halmstad Hammers (i Ljungby).

– De ligger längre fram än oss och lär ha pucken betydligt mer. Men det innebär att vi får träna på det vi gnuggat de här dagarna och det är spelet utan puck.

Vad vill du se i ert eget spel?

– Att vi är tålmodiga och sätter press när vi ska. Sist, men inte minst, att vi är på tårna under hela matchen. 

När det gäller truppläget återfinns på skadelistan  Carl-Johan Sjögren och Malte Larsson som båda dras med sträckningar på baksidan av låret. Dessutom har William Romfors varit lite krasslig och är ett frågetecken.

– Det har varit bra fart och stor entusiasm så här långt från killarnas sida. Det känns spännande och det ska bli kul att spela matcher igen, slutar Jens Gustafsson.

Troja mönstrar följande formationer

Målvakt: Jesper Eliasson (Viktor Westermark)

Förstafemman: Daniel Karlsson Thörnros, Kalle Bartholdsson, Kevin Engvall, Oscar Nordin, Mattias Persson.

Andrafemman: Rasmus Åkerblad, Calle Wäng, Jesper Emanuelsson, Lucas Johansson Käkelä, Lukas Macklin.

Tredje femman: Calle Ehrnberg, Petter Sjöcrona, Hampus Johannesson, Jonathan Wikström, Emil Ekholm.

Fjärdefemman: Dennis Fröland, Axel Håkansson, August Hummer, + en J20-spelare.

Pucken släpps 15.00.

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Lyssna enklast med spelaren här på sidan, eller öppna ett separat fönster med knappen uppe till höger!

Vi finns med dig dygnet runt med Ljungbys bästa musikmix!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!