Hellström debuterar för Troja

Idag (söndag) är det åter dags för IF Troja-Ljungby att dra på sig krigsmunderingen i Vårettan. För i Ljungby Arena väntar nämligen match mot Segeltorps IF, som blir en ny bekantskap för Ljungbypubliken.

– Jag har aldrig mött dem i något sammanhang, men det ska bli roligt, säger Trojatränaren Jens Gustafsson och fortsätter: 

– Jag har kikat lite på dem och de har varit med i varje match så här långt och tog senast första segern efter 3–2 mot Eskilstuna Linden. De har ett starkt box play-spel och framåt checkar de hårt och påminner lite om Huddinge. 

Något ni behöver förbättra i ert spel?

– I fem-mot-fem-spelet kan vi höja oss. Vi spelade lite för runt senast och behöver ta oss in på kassen mer för det är framför mål det händer saker.  

Ett nygammalt ansikte var också på plats och gjorde sitt första träningspass, nämligen Fabian Hellström. 19-åringen har Troja som moderklubb, men har som junior spelat för både Malmö och Växjö. Anfallaren är inne på sin andra säsong i Växjö J20 och har gjort två A-lagsmatcher samt varit utlånad till KRIF. Nu ska han dubbelregistreras så han kan representera båda klubbarna.

– Det är sista året som junior och “Fabbe” ville komma hit och spela, vilket vi ser som positivt. Det syns att det rör sig om en skicklig spelare och det här blir lite av en provanställning inför framtiden.

Vilka kommer han att spela med?

– Det lutar åt Jonathan Wikström och Hampus Johannesson.

Är du segersugen mot Segeltorp?

– Vi vill alltid vinna, men många tippar vi ska göra det lätt och med stora siffror. Så enkelt lär det inte bli, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 16.00 i Ljungby Arena.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89