Grattis Ljungbykanalen

Den 7 november 2009 kl 10.00 sändes den första ordinarie låten i Ljungbykanalen. Idag, 14 år senare, spelar vi ännu mer musik, dessutom nyheter varje timme och lokalt innehåll som man inte hittar någon annanstans.

Det startade med sommarlovssändningar och är idag en 24/7-kanal på nätet och över 110 timmar på FM (95,8  Mhz)varje vecka. Allt sedan starten har den blandade musiken varit det viktigaste för Ljungbykanalen.

– 2009 var det inte många andra lättlyssnade kanaler som gick att få in i Ljungby, säger Tobias Johansson som drog igång stationen. Idag är utbudet ett annat, men fortfarande lyssnar många på oss.

Musikmixen sträcker sig över 40 år, men bara det bästa är gott nog för Ljungbykanalen berättar Tobias. Det är huvudsakligen hits som alla kommer ihåg, men man blandar också in låtar som kanske inte är så kända, eller som lyssnarna glömt att de tycker om.

– En annan bra sak med Ljungbykanalen, tycker jag, fortsätter Tobias, är att vi har mindre andel reklam än andra stationer vilket gör att vi spelar mer musik! Vi spelar inte heller sönder musiken som andra stationer.

Ambitionen är att man inte ska höra samma låt två gånger mellan 10 och 18 på dagarna, allt för att man inte ska tröttna på musiken som spelas. När det gäller äldre musik är det ännu längre mellan gångerna som en låt spelas.

– Vi kommer inte göra så mycket väsen av den här dagen, avslutar Tobias. Vi siktar på att köra stort ”moppekalas” nästa år istället när vi fyller 15.

Ljungbykanalen kan man lyssna på varje dag med lite olika sändningstider på 95,8 MHz och dygnet runt på hemsida, varje vardag 11-16 håller dessutom Tobias koll på vad som händer och har hänt i Ljungby, och fredagar då är det ny musik som gäller.

  • cover play_arrow

    Grattis Ljungbykanalen Tobias Johansson

partners

annonser

just nu på ljungbykanalen

Just nu

Kvällsmixen

Skön musik att somna till
access_time22:15 - 00:00

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89