Fullmäktige inställt, vi vet varför.

Kommunfullmäktige i Ljungby sammanträder normalt 10 gånger per år, ofta sista måndagen varje månad utom på sommaren. I år har hittills två sammanträden ställts in, bland annat det som skulle vara på måndag den 18 mars. Vi har frågat kommunfullmäktiges ordförande varför.

– Det fanns 4 motioner och interpellationer som skulle behandlas på marsmötet, vilket skulle tagit 10 minuter, säger Frederik Svärd, kommunfullmäktiges ordförande. Jag har ett ekonomiskt ansvar och det är inte försvarligt att kalla in 49 ledamöter för detta.

I tider som detta är det naturligt för kommunen att spara pengar på många håll, och att kalla in ett fullmäktige kostar över 100 000 kr. Frederik menar att alla måste dra sitt strå till stacken.

Finns det risk att demokratin urholkas när allmänheten till exempel inte kan ställa frågor?

– Vi håller koll på detta genom demokratiberedningen, och under de senaste åren har det inte ställts några frågor från allmänheten, säger Frederik.  Skulle det finnas någon risk för att demokratin försämras så gör vi naturligtvis något åt det.

Frederik tycker att fler skulle kunna ställa frågor under fullmäktiges möten, men det behövs mer marknadsföring av det. Något som kanske Ljungbykanalen kan hjälpa till med i framtiden.

Han säger att mötet i april (den 22:e) kommer att hållas. Han håller också kontakt med gruppledarna för partierna, och de är överens om att ställa in.

– Skulle någon tycka att det är fel att ställa in så kallar vi naturligtvis in mötet, avslutar Frederik.

Fullmäktige inställt på måndag.
  • cover play_arrow

    Fullmäktige inställt, vi vet varför. Tobias Johansson

Nästa kommunfullmäktige hålls den 22 april. Mötena är öppna för allmänheten, som också har möjlighet att ställa frågor till politikerna.

Du kan höra hela fullmäktigemötet på din radio via Ljungbykanalen. Det går också att höra på Radio Ljungbys hemsida.

partners

annonser

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89