Fröland frälste Troja i förlängningen

Toppmötet i Vårettan södra mellan Borås HC och IF Troja-Ljungby blev spm väntat en oviss historia där det krävdes förlängning innan en vinnare kunde koras. Och de två poängen gick till Ljungby efter 3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1) inför 617 åskådare.

– Det var sjukt viktigt att vi kunde åka hem med två poäng. Extra kul att se att vi stod upp i det fysiska spelet. Det var nästan så jag var på väg att svida om för att vara med ute på isen, sade Trojas assisterande tränare, Tobias Törnkvist.

– Jag tycker den första perioden var bra från vår sida, där vi hade hyfsad kontroll och även gjorde ett snyggt pp-mål. Bakåt såg det stabilt ut, sade “TT”.

I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka, men det blev Troja som fick det sista ordet. Dennis Fröland sköt och Emil Ekholm snappade upp returen och passade tillbaka till en fristående Fröland som rakade in segerpucken till 3–4.

– Dennis åkte på en ful tackling som vi tyckte “luktade” utvisning. Men istället blev han kvar offensivt och vi kunde vända på spelet och han kunde sätta det avgörande målet. Det var en tuff match och så här kommer det att bli frmaöver. Jag är glad vi hanterade den matchbilden också, summerade en nöjd “TT”.

I en svängig kraftmätning blev det Troja som avgick med segern efter förlängning. BHC vände 0–1 till 2–1 och såg ut som ett vinnande lag inför den tredje akten. Men då visade Troja moral och vände på steken till 2–3 via två mål i pp. BHC krihade sig dock tillbaka och ordnade 3–3 med knappt tre minuter kvar, I förlängningen avgjorde Dennis Fröland med sitt andra mål för kvällen till 3–4. Trojas tre mål under ordinarie tid kom samtliga i numerärt överläge.

Inför slutperioden var Troja nere på femteplats i tabellen, men i och med de två poängen ligger de kvar på andra plats, två poäng bakom BHC.

Nästa match är hemma mot Segeltorp på söndag.

Matchfakta

Borås–Troja

3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

Målen: 0–1 (12.51) Hampus Johannesson (Lukas Macklin) spel fem mot fyra, 1–1 (25.10) Gustav Arvidsson (utan ass) spel fem mot fyra, 2–1 (36.11) Philip Svensson (Emil Saarinen-Ek), 2–2 (48.49) Dennis Fröland (Oscar Nordin/Jonathan Wikström) spel fem mot fyra, 2–3 (52.10) William Romfors (Emil Ekholm/Dennis Fröland) spel fem mot fyra, 3–3 (57.17) Albin Storm (Emil Rangedal), 3–4 (61.34) Dennis Fröland (Emil Ekholm/Jesper Eliasson)

Utvisningar: B 4×2, T 3×2.

Skott: 32–30 (6–7, 10–10, 14–8, 2–5)

Domare: David Gustafsson.

Publik: 617.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89