Fröland frälste Troja i förlängningen

Toppmötet i Vårettan södra mellan Borås HC och IF Troja-Ljungby blev spm väntat en oviss historia där det krävdes förlängning innan en vinnare kunde koras. Och de två poängen gick till Ljungby efter 3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1) inför 617 åskådare.

– Det var sjukt viktigt att vi kunde åka hem med två poäng. Extra kul att se att vi stod upp i det fysiska spelet. Det var nästan så jag var på väg att svida om för att vara med ute på isen, sade Trojas assisterande tränare, Tobias Törnkvist.

– Jag tycker den första perioden var bra från vår sida, där vi hade hyfsad kontroll och även gjorde ett snyggt pp-mål. Bakåt såg det stabilt ut, sade “TT”.

I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka, men det blev Troja som fick det sista ordet. Dennis Fröland sköt och Emil Ekholm snappade upp returen och passade tillbaka till en fristående Fröland som rakade in segerpucken till 3–4.

– Dennis åkte på en ful tackling som vi tyckte “luktade” utvisning. Men istället blev han kvar offensivt och vi kunde vända på spelet och han kunde sätta det avgörande målet. Det var en tuff match och så här kommer det att bli frmaöver. Jag är glad vi hanterade den matchbilden också, summerade en nöjd “TT”.

I en svängig kraftmätning blev det Troja som avgick med segern efter förlängning. BHC vände 0–1 till 2–1 och såg ut som ett vinnande lag inför den tredje akten. Men då visade Troja moral och vände på steken till 2–3 via två mål i pp. BHC krihade sig dock tillbaka och ordnade 3–3 med knappt tre minuter kvar, I förlängningen avgjorde Dennis Fröland med sitt andra mål för kvällen till 3–4. Trojas tre mål under ordinarie tid kom samtliga i numerärt överläge.

Inför slutperioden var Troja nere på femteplats i tabellen, men i och med de två poängen ligger de kvar på andra plats, två poäng bakom BHC.

Nästa match är hemma mot Segeltorp på söndag.

Matchfakta

Borås–Troja

3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

Målen: 0–1 (12.51) Hampus Johannesson (Lukas Macklin) spel fem mot fyra, 1–1 (25.10) Gustav Arvidsson (utan ass) spel fem mot fyra, 2–1 (36.11) Philip Svensson (Emil Saarinen-Ek), 2–2 (48.49) Dennis Fröland (Oscar Nordin/Jonathan Wikström) spel fem mot fyra, 2–3 (52.10) William Romfors (Emil Ekholm/Dennis Fröland) spel fem mot fyra, 3–3 (57.17) Albin Storm (Emil Rangedal), 3–4 (61.34) Dennis Fröland (Emil Ekholm/Jesper Eliasson)

Utvisningar: B 4×2, T 3×2.

Skott: 32–30 (6–7, 10–10, 14–8, 2–5)

Domare: David Gustafsson.

Publik: 617.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

sport

TV: Trojabacken Dennis Fröland efter 3-1-segern mot Forshaga.

Släppa ned axlarna. Gå ut och bara köra på. En möjlighet att göra något positivt. Det var budskapet från Trojatränaren Jens Gustafsson innan nedsläpp mot Forshaga, som endast hade äran att spela för. Visst, Troja hade mycket puck och vann skotten med 14–3, men det berodde också på att hemmalaget hade två numerära överlägen som de inte utnyttjade. Vid det första gick det på tok för långsamt. Vid det andra […]

Allvarets stund inne för Troja

sport

Allvarets stund inne för Troja

Sista omgången i Vårettan södra står för dörren då allt avgörs under söndagen. För IF Troja-Ljungby, som toppar tabellen, väntar hemmamatch i Ljungby Arena mot Forshaga IF som endast har äran att spela för.– Vi har en rolig möjlighet framför oss och målsättningen är att vinna serien och på så sätt gå direkt till kvartsfinal i play off, säger Trpjatränaren Jens Gustafsson, vars manskap genomförde ett lättare ispass i B-hallen […]

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

sport

Nya travtips med goda referenser från förra veckan.

Full pott i lördags. V75-spiken High on Pepper och Jorma Kontio brydde sig inte om att köra till spets utan lade sig utvändigt ledaren och reglerade loppet därifrån. Han vann plättlätt efter 10,5/s.700 och tjänade en halv miljon kronor. Oddset blev låga 1,16 och han var streckad på 86 procent. Även V75-draget Olivia C.H. och vasse Ingvar Nyberg levde upp till förväntningarna. Ekipaget höll upp ledningen från innerspår och spårade sedan varje […]

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

sport

Troja behöver poäng för att överta förstaplatsen

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen.– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.Mjölby ligger pyrt till i tabellen då […]

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

sport

Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89