Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.

– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, som coachade laget i huvudtränaren Martin Åströms frånvaro.

Årydscupen är populär och i år deltog 20 lag fördelat på fem grupper där vinnarna samt bästa tvåan tog sig vidare till finalspelet nästa helg. LIF ingick i grupp 5 tillsammans med Alstermo/Älghult, Tvärskog samt Lindås-Långasjö där matchtuden var 1×27 minuter.

LIF inledde med en mållös kamp mot Alstermo/Älghult där de hade goda chanser att avgöra tillställningen.

– Vi hade ett kraftigt spelövertag och hade ett stolpskott, men bollen ville inte in. Och när vi inte fick utdelning blev det lite stressigt då det bara handlar om 27 minuters spel.

I andra matchen blev det seger mot Tvärskog med 3–0 där Titus Höyer, 2, och Lucas Jansson blev målskyttar.

– Ett bättre lag än de vi mötte i första matchen. Men vi hade ett rörligt spel och utnyttjade våra chanser på ett bra sätt.

LIF mötte i sista gruppspelsmatchen Lindås-Långasjö som var borta från vidare spel, medan det blåvita gänget behövde minst oavgjort för att säkra gruppsegern. Men LIF ville vinna och gjorde även så efter 2–0, där Isac Cederlund och Melvin Andersson stod för fullträffarna.

– Skönt att vinna gruppen och dessutom hålla nollan bakåt. Tyvärr blev det lite smolk i bägaren då Isac blev skadad då han landade illa i samband med sitt nickmål. Troligen ser det ut som en korsbandsskada, berättade Dragan Culibrk, som även fick Sven Holst på skadelistan.

Nu är det också klart hur finalspelet kommer att se ut. De sex lagen som tagit sig vidare var Ljungby IF, FK Karlshamn United, Smålandsstenar GoIF, Hovmantorp GoIF, Moheda IF samt Lagans AIK (som ersätter Hareskov IF).

Upplägget i cupen är lite annorlunda. De sex lagen ingår i en grupp där två matcher ska spelas där speltiden är 1×27 minuter. Vilka motståndarna blivit i finalspelet har lotten bestämt och för LIF:s del väntar matcher mot Karlshamn respektive Moheda.

Så här spelas gruppspelet:

Ljungby IF–FK Karlshamn United

Smålandsstenar GoIF–Hovmantorp GoIF

FK Karlshamn United–Lagans AIK

Moheda IF–Ljungby IF

Lagans AIK–Smålandsstenar GoIF

Hovmantorp GoIF–Moheda IF

I finalen blir det en uppgörelse mellan ettan och tvåan i gruppspelet och där matchtiden är 1×45 minuter.

Den vinnande klubben erhåller 8 000 kronor och en pokal.

partners

annonser

partners

fler sportnyheter

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

sport

Inför V75: Inleder med spik med 47 miljoner kronor i jackpott

En som imponerade stort förra helgen var V75-spiken Portofino och Fredrik B Larsson som trots en resa utvändigt ledaren stack ifrån till en överlägsen seger. Han delade ut 3,01 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Vilja T.Y.C och Erik Adielsson gjorde också bra ifrån sig och inkom som trea. Hon stod i 18,28 och var streckad på fyra procent. På lördag väntar 47 miljoner kronor i jackpott på Gävletravet […]

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

sport

Inför V75: Spiken och draget i pokalloppen

Nattsvart för idéerna i lördags. V75-spiken Freako och Örjan Kihlström startgalopperade och var borta direkt. Han stod i 2,33 i vinnarodds och var streckad på 41 procent.V75-draget Draupner och Jesper Rydberg slank igenom fint från start, men sedan fylldes det på och han hamnade i kön och var chanslös till slut. Han var selad till 43,12 och var streckad på en procent. På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds […]

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

sport

Inför V75: Ohh, det är upplagt för seger

V75-spiken Sol Storm och Hanna Forslin var anmäld barfota runt om i början på veckan, men det slutade med skor runt om. Inte optimalt, men han var slagen redan på sista bortre långsidan och var knappast vid sunda vätskor. Han stod i 4,33 i vinnarodds och var streckad på 23 procent.V75-draget Dalens Elvis och Henrik Svensson slutade tvåa efter ett lopp i rygg på ledaren men mötte helt enkelt en […]

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89