Finalmotståndarna för LIF i Årydscupen

I söndags var det dags för tävlingspremiär för Ljungby IF som deltog i Årydscupen som spelades i Tipshallen i Växjö med Åryds IK som arrangör. Och det blev en bra start då LIF gick vidare till finalspelet nästa helg.

– Målet var att vinna gruppen och det lyckades vi med. Dessutom bjöd vi på en aggressiv fotboll med många fina kombinationer och en del snygga mål, sade assisterande LIF-tränaren, Dragan Culibrk, som coachade laget i huvudtränaren Martin Åströms frånvaro.

Årydscupen är populär och i år deltog 20 lag fördelat på fem grupper där vinnarna samt bästa tvåan tog sig vidare till finalspelet nästa helg. LIF ingick i grupp 5 tillsammans med Alstermo/Älghult, Tvärskog samt Lindås-Långasjö där matchtuden var 1×27 minuter.

LIF inledde med en mållös kamp mot Alstermo/Älghult där de hade goda chanser att avgöra tillställningen.

– Vi hade ett kraftigt spelövertag och hade ett stolpskott, men bollen ville inte in. Och när vi inte fick utdelning blev det lite stressigt då det bara handlar om 27 minuters spel.

I andra matchen blev det seger mot Tvärskog med 3–0 där Titus Höyer, 2, och Lucas Jansson blev målskyttar.

– Ett bättre lag än de vi mötte i första matchen. Men vi hade ett rörligt spel och utnyttjade våra chanser på ett bra sätt.

LIF mötte i sista gruppspelsmatchen Lindås-Långasjö som var borta från vidare spel, medan det blåvita gänget behövde minst oavgjort för att säkra gruppsegern. Men LIF ville vinna och gjorde även så efter 2–0, där Isac Cederlund och Melvin Andersson stod för fullträffarna.

– Skönt att vinna gruppen och dessutom hålla nollan bakåt. Tyvärr blev det lite smolk i bägaren då Isac blev skadad då han landade illa i samband med sitt nickmål. Troligen ser det ut som en korsbandsskada, berättade Dragan Culibrk, som även fick Sven Holst på skadelistan.

Nu är det också klart hur finalspelet kommer att se ut. De sex lagen som tagit sig vidare var Ljungby IF, FK Karlshamn United, Smålandsstenar GoIF, Hovmantorp GoIF, Moheda IF samt Lagans AIK (som ersätter Hareskov IF).

Upplägget i cupen är lite annorlunda. De sex lagen ingår i en grupp där två matcher ska spelas där speltiden är 1×27 minuter. Vilka motståndarna blivit i finalspelet har lotten bestämt och för LIF:s del väntar matcher mot Karlshamn respektive Moheda.

Så här spelas gruppspelet:

Ljungby IF–FK Karlshamn United

Smålandsstenar GoIF–Hovmantorp GoIF

FK Karlshamn United–Lagans AIK

Moheda IF–Ljungby IF

Lagans AIK–Smålandsstenar GoIF

Hovmantorp GoIF–Moheda IF

I finalen blir det en uppgörelse mellan ettan och tvåan i gruppspelet och där matchtiden är 1×45 minuter.

Den vinnande klubben erhåller 8 000 kronor och en pokal.

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89