Dubbla bortamatcher för Troja i helgen

Med en månad kvar till seriestart väntar dubbla bortamatcher för IF Troja-Ljungbys hockeykrigare i helgen. På fredagskvällen blir det ett besök till Skåne för att möta Tyringe SoSS medan det på lördagseftermiddagen blir en tripp till Västergötland för att ta sig an Mariestads BoIS.

– Att det blir dubbla matcher den här helgen beror på att vi lovade Tyringe en match förra säsongen då vi värvade målvakten Didrik Jansson, förklarar Trojas tränare, Jens Gustafsson.

Troja har inlett med två segrar på lika matcher. Mot Odense blev det seger med 3–2 efter straffar, medan det förra helgen blev en stabil 5–2-triumf borta not Skövde.

– Vi tog ett steg i rätt riktning och jag vill att vi fortsätter i samma stil och får ännu mer kemi i spelet med puck i de här två bortamatcherna, säger Jens.

Till fredagsmatchen vilar Daniel Karlsson Thörnros och Jonathan Wikström, medan Viktor Westermark gör sin första match som målvakt i A-lagssammanhang.

– Viktor är en lovande målvakt som var med och tränade med oss redan förra säsongen. Han har sett bra ut och det ska bli kul att se honom i aktion.

Tyringe, där förre Trojatränaren Pelle Svensson coachar, har också spelat två matcher. Mot Halmstad blev det stryk med 1–2, medan de i tisdags vann med 2–1 mot Rögle J20.

– En solid defensiv hittills och det kännetecknar Pelles filosofi. Det blir ett bra test för vår del, avrundar Jens Gustafsson.

Fredagens match börjar 19.00.

 

fler sportnyheter

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

sport

Kvalchansen försvann för Ljungby IF

Toppmötet i division 4 Småland sydvästra mellan tvåan Alvesta GoIF och trean Ljungby IF blev som väntat en spännande tillställning där till slut hemmalaget drog det längsta strået och vann med 1–0 (0–0). Därmed försvann LIF:s chanser att nå en kvalplats, trots att en omgång återstår att spela.

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

sport

Troja föll i förlängningen mot Halmstad

Det blev bara en poäng för IF Troja-Ljungby i seriepremiären i Hockeyettan södra mot Halmstad Hammers. Den intensiva derbymatchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) inför 1993 åskådare i Ljungby Arena.

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Självklart helt gratis!