De blir Trojas motståndare i kvartsfinalen

Vid middagstid under söndagen var det dags för valproceduren till Hockeyallsvenskan där 16 lag ingick i kvartsfinalerna, varav IF Troja-Ljungby. Och nu står det klart vilka motståndare Troja får stöta på.

Och för Trojas blir det en tripp inom Smålands gränser och närmare bestämt Norrahammar för att möta HC Dalen. Troja, som var rankat på 13:e plats, var det lag som blev valda sist och det fanns således inget annat alternativ för Dalen.
 
– Lite överrasakande att vi blev valda som sista lag, men konkurrenterna har väl kikat på klubbmärket då de inte ville möta oss, säger Trojas tränare Jens Gustafsson, som ska scouta Dalen tillsammans med den övriga ledarstaben under dagen.
 
– Jag vet att Dalen är ett lag utan några större stjärnor, men däremot är de ett starkt kollektiv som jobbar oerhört hårt. Sedan ska vi kika på vad de har för styrkor respektive svagheter.
 
Vad tror du om chansen att gå vidare till semifinal?
– Den finns, men det kommer att bli hårt. Erfarenheten från förra året, då vi spelade i allettan mot vårserien i år, är att det är en markant skillnad. Vi måste steppa upp ordentligt om vi ska besegra Dalen.
 
Några fördelar med att det blev Dalen istället för Brödernas/Väsby, som hade chansen att välja er?
– Ekonomiskt är det en stor skillnad. Vi har en kort bussresa och kan åka hem och sova i våra egna sängar. Dessutom hoppas jag också att vi kan få ett bra bortastöd, för det skulle stärka oss enormt.
 
Matchserien inleds i Smedjehov på tisdag och onsdag. På lördag är det dags för den tredje matchen som spelas i Ljungby Arena.
 
Matcherna spelas över 3×20 minuter. Skulle det vara oavgjort vid full tid blir det sudden death som avgör. Det är också bäst av fem matcher som gäller.

Kvartsfinalerna spelas så här:

Halmstad–Strömsbro

Lindlöven–Vallentuna

Tranås–Tyresö/Hanviken

Boden–Kalix

Sundsvall–Borås

Karlskrona–Visby/Roma

Brödernas/Väsby–Mariestad

Dalen–Troja

Matchdagar är 5/3, 6/3, 9/3, 10/3, 13/3.

De åtta vinnarna går sedan vidare till semifinal tillsammans med kvartetten Kristianstad, Vimmerby, Hudiksvall och Piteå.

 

bronspartner

annonser

bronspartners

fler sportnyheter

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

sport

Inför V75: Hannas kallblod tar alla med storm

Förra veckans V75-spik Wishful Order och Magnus A Djuse motsvarade favorittrycket och vann plättlätt till slut efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han gav 2,16 i vinnarodds och var streckad på 49 procent.Vad V75-draget Mose Eagles och Carl Johan Jepson gick för fick vi aldrig reda på då ekipaget slog på en startgalopp bakom bilen. Hon stod i 9,18 och var streckad på fem […]

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

sport

V75: Två roliga Norgehistorier med svenska toppkuskar

V75-spiken Xanthis Hilton och Mats E Djuse kom aldrig till spets utan fick vandra utvändigt om ledande Triton och fick nöja sig med andraplatsen. Han stod i 2,57 och var streckad på 43 procent.V75-draget Tåga Ryker och Ingvar Nyberg fick en dålig start och hamnade i kön och var utan chans att utmana och hamnade utanför pengarna. Han var streckad på fem procent och stod i 18,08.Det stundar en ny […]

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

sport

Inför V75: Ingvar kör så det ryker med Påskskrällen

V75-spiken High on Pepper fick segersviten bruten efter åtta raka triumfer. Jorma Kontio körde sin vana trogen offensivt och lade sig utvändigt ledaren men han var slagen redan i sista sväng. Han var streckad på 70 procent och stod i 1,43 i odds.Vad V75-draget Vilja T.Y.C. gick för fick vi aldrig reda på då hon ströks på tävlingsdagen.Det tävlas flitigt på V75 under påskhelgen, men jag lägger fokus på påskdagen […]

Inför V75: Pepper starkast igen

sport

Inför V75: Pepper starkast igen

V75-spiken Kingen Mearas stod i 3,59 och var streckad på 24 procent. Kördes också offensivt av Daniel Wäjersten som placerade sin adept utvändigt ledaren. Han var dock slagen tidigt och såg ut att ha problem med fästet på den moddiga banan.V75-draget Gasparito kan vara värd att hålla ögonen på framöver. Han var streckad på tre procent och stod 23,52. Carl Johan Jepson placerade honom i fjärde inner och där fick […]

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

sport

TV: Trojas kapten Carl-Johan Sjögren efter uttåget i semifinalen

Nära.Men ändå inte.Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia.För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt […]

just nu på ljungbykanalen

Du lyssnar enklast direkt här på hemsidan med webb-spelaren som du hittar till höger längst upp på sidan.

Du hör Ljungbys bästa musikmix dygnet runt – året runt!

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89