Barbie

En film helt i rosa för tjejer i alla åldrar – eller? En två timmar lång produktplaceringsfilm med Barbies i alla möjliga varianter?

Nej Barbie är inget av detta. Visst är den rosa, men en tjejfilm i den mening som många kanske tror, men den är för den skull en film för kvinnor att peppas av, det är också en film för män att lära sig av. 

Filmens Barbie (eller i alla fall den som är huvudkaraktären), spelad av Margo Robbie, får en existentiell kris, som visar sig vara skapad av den verkliga världens ägare av dockan. 

För att ordna det hela beger hon sig, tillsammans med Ken, till den verkliga världen, för att hitta ägaren och ställa saker till rätta. Väl där upptäcker de att allt inte är som de trott. Kvinnor har inte den självklara plats som hon trott att figurens Barbie skapat. Samtidigt genomgår även Ken en resa, som verkligen skapar oreda i båda världarna.

Filmen är sevärd för alla, oavsett ålder, även om nog de yngre i publiken inte hänger med hela tiden, men man kan alltid njuta av den rosa scenografin, roliga dansnummer och lite slapstick-humor. Vi lite äldre tar istället till oss budskap och förstår än fler av de roliga replikerna.

Ljungbykanalen är ju en musikkanal så musiken måste kommenteras, och den är bra, kanske bortsett från Ryan Goslings sång. Lite musikalvarning eftersom det dyker upp dansnummer mitt i ingenting, men de känns ändå helt rätt – och är väldigt roliga.

Slutsats, en film som alla kan, och ska, se. Men förvänta dig inte 2 timmar rosa plast och skimrande yta, för det är inte vad den här filmen är.

Att världen fått lite Barbie-feber i samband med filmen kan man bland annat se på Google. Prova att söka på Barbie så förstår du.

Betyg: 4 antenner

fler recensioner

Recension: Poor Things

Filmrecensioner

Recension: Poor Things

Filmrecension Lika bra att säga på en gång: Det här är inte en film för alla! Men för dig som uppskattar skruvade miljöer, underbart skådespel av Emma Stone, Mark Ruffalo och Willem Defoe (och inte har något emot en hel del naket) och underfundigt foto så är det här din film att se just nu. Bella Baxter (Emma Stone) är en produkt av den lite lätt gamla läkaren Godwin Baxter […]

Recension: Tillsammans99

Filmrecensioner

Recension: Tillsammans99

I fredags hade uppföljaren till succéfilmen Tillsammans från år 2000 premiär. 23 år efter den första filmen, vilket också är nästan samma tid som har förflutit i handlingen, eller kanske snarare i karaktärernas liv.

Vill du recensera film på Ljungbykanalen? Hör av dig till studion@ljungbykanalen.se

 

stöd ljungbykanalen

Swishnummer: 123 606 8589

Om oss

Ljungbykanalen har utgivningsbevis för all media vi är verksamma på (radio, webb-radio, webb-TV och databas (www.ljungbykanalen.se))

Ansvarig utgivare för dessa är Tobias Johansson (tobias@ljungbykanalen.se)

 

0%

lyssna på ljungbys bästa musikmix!

Här lyssnar du enkelt på Ljungbykanalen – dygnet runt – året runt!

Stöd oss på Swish – 123 606 85 89